Κατηγορίες

Κάλεσμα διαμαρτυρίας: «Δική μου η απόφαση για έκτρωση ή γέννα, τι κάνω με το σώμα μου δεν αφορά κανένα!»

Γυναίκες και θηλυκότητες αντιδρούν ενάντια στην απόφαση της Ιεράς Συνόδου να αναγνωσθεί κείμενο κατά των αμβλώσεων στις εκκλησίες της χώρας στις 8 Σεπτεμβρίου, που εδράζεται στην σκοταδιστική αντίληψη που θέλει τις γυναίκες μηχανές αναπαραγωγής χωρίς δικαίωμα αυτοδιάθεσης,

Με ανακοίνωσή της, η Συνέλευση 8 Μάρτη, μια ενωτική πρωτοβουλία γυναικείων και φεμινιστικών οργανώσεων και συλλογικοτήτων, απευθύνει κάλεσμα για διαδήλωση έξω από την Μητρόπολη ενάντια στην Ιερά Σύνοδο που «θεωρεί πως μπορεί να έχει άποψη για τα σώματα και τις ζωές μας».

Αναλυτικά το κάλεσμα:


«8 Σεπτεμβρίου, στις 8:00: Διαδηλώνουμε έξω από την Μητρόπολη ενάντια στην Ιερά Σύνοδο που θεωρεί πως μπορεί να έχει άποψη για τα σώματα και τις ζωές μας.

Η Ιερά Σύνοδος, εν έτει 2022, έφτιαξε εγκύκλιο «Περί της προστασίας της ανθρώπινης ζωής και αποφυγής των αμβλώσεων». Η εγκύκλιος μια κάστας ανδρών «θα διαβαστεί στις Εκκλησίες στις 8 Σεπτέμβρη, κατά την ‘εορτή του Γενεθλίου της Θεοτόκου’, σύμφωνα με Δελτίο Τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος».

Ο μισογυνικός τους σκοταδισμός δεν θα περάσει!
Υπερασπιζόμαστε το νομικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στην άμβλωση που κατακτήθηκε μέσα από τους αγώνες μας.

Δική μου η απόφαση για έκτρωση ή γέννα, τι κάνω με το σώμα μου δεν αφορά κανένα!».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.