Κατηγορίες

Ο Δημήτρης Μυστακίδης είπε αυτό που σκεφτήκαμε όλοι για τα χημικά στο ΑΠΘ

Στη Θεσσαλονίκη είδαμε μια αδίστακτη επίδειξη αυταρχισμού κι εξουσίας.

Άνθρωποι με κρίσεις πανικού, άνθρωποι  σε αμαξίδια δεν ήξεραν πως να αντιμετωπίσουν την κατάσταση, άνθρωποι που κόντεψαν να χάσουν τις αισθήσεις τους κι άνθρωποι που λιποθύμησαν. Αυτό που συνέβη στα γρασίδια της φιλοσοφικής στο ΑΠΘ, στην πιο ουσιαστική συναυλία του καλοκαιριού έπνιξε μια ολόκληρη πόλη στα δακρυγόνα και την βύθισε στο «σκοτάδι». Τα ΜΑΤ έπνιξαν χθες το βράδυ στα δακρυγόνα τη συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου στο ΑΠΘ, εγκλωβίζοντας 5000 ανθρώπους σε έναν χώρο που δεν θα έπρεπε να βρίσκονται καν αστυνομικές δυνάμεις.

Το βράδυ της Παρασκευής  χιλιάδες φοιτητές και φοιτήτριες συγκεντρώθηκαν στο ΑΠΘ για τη συναυλία που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 3ου Ελευθεριακού Φεστιβάλ Κατειλημμένων Χώρων και Συλλογικοτήτων με συμμετοχή του Δημήτρη Μυστακίδη και των Kadinelia, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό στη Φιλοσοφική Σχολή. Ο Θανάσης. Παπαπακωνσταντίνου ξεκίνησε λέγοντας πως “είμαστε εδώ γιατί θέλουμε να στηρίξουμε το φοιτητικό κίνημα που παλεύει σχεδόν μόνο του ενάντια στη λαίλαπα του αυταρχισμού και την καταστολή”.Γύρω στις 00:30 άνδρες των ΜΑΤ εκτόξευσαν δακρυγόνα και χημικά μέσα στην Πανεπιστημιούπολη κατά τη συναυλία του Θανάση Παπακωσταντίνου ενώ είχε περίπου 5.000 κόσμο και ελάχιστες δυνατότητες διαφυγής..

Τσαλαπατήθηκε κάθε δημοκρατικό δικαίωμα σε μια ωμή επίδειξη καταστολής και βίας. Ο Δημητρής Μυστακίδης ήταν πάνω στη σκηνή και κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι είδε τι συνέβη. Τι έγραψε; “Εγώ δεν θα βρίσω. Κρατάω το καθαρό βλέμμα των παιδιών που ήταν εκεί. Όλοι εσείς που είστε απέναντι δεν θα έχετε καλό τέλος. Έχετε ξεπεράσει κάθε όριο αυταρχισμού και ηλιθιότητας.Και οι επαγγελματίες «μπάτσοι» που ρίξατε δακρυγόνα σε μωρά να πάτε το πρωί να αγκαλιάσετε τα παιδιά σας. Ξεφτίλες!”.

Τα επεισόδια έφτασαν στην Καμάρα και στη γύρω περιοχή, ενώ έγινε και χρήση της αύρας από την Αστυνομία. Η έκταση των επεισοδίων φαίνεται ότι έφτασε μέχρι και την Αριστοτέλους. Σε βίντεο που δημοσιεύτηκε, φαίνεται η στιγμή που η αστυνομία ρίχνει τα χημικά στη συναυλία και στην αντίθετη πλευρά, ενώ ταυτόχρονα ακούγεται άγνωστος να φωνάζει «έχει χιλιάδες κόσμο μέσα».

provocateur.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.