Κατηγορίες

Φθινοπωρινό ξεκίνημα με την Έκθεση Ζωγραφικής & Γλυπτικής του ελληνόφωνου εικαστικού – ποιητή Fernando Pensa

Με έκθεση Ζωγραφικής & Γλυπτικής του ελληνοφώνου εικαστικού & ποιητή, καθηγητή Fernando Pensa άνοιξε προχθές το βράδυ τις πύλες του για την φθινοπωρινή περίοδο το Ιστορικό Μουσείο «Διέξοδος».

Πρόκειται για την έκθεση, που φέρει τον τίτλο «Δυο Λαοί, Μια Ιστορία», διοργανωτής της οποίας είναι ο Γκρεκάνικος Πολιτιστικός Σύλλογος «Nuova Koinè» του ελληνοφώνου χωριού του Σαλέντο Καστρινιάνο ντεϊ Γκρέτσι της Κάτω Ιταλίας με αφορμή τα 10 χρόνια από την ίδρυσή του.

Η έκθεση ταξίδεψε από το Σαλέντο στο Μεσολόγγι συνεπεία της συνεργασίας που ανέπτυξε ο σύλλογος αυτός με το Κέντρο Πολιτισμού Ελληνοϊταλικής Φιλίας Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου «Nea Koinè αρωγός του οποίου είναι και ο Πολιτιστικός Οργανισμός της «Διεξόδου».

Τους φιλότεχνους που παραβρέθηκαν στα εγκαίνια υποδέχθηκε εκ μέρους της «Διεξόδου» η μουσειολόγος Ιωάννα Ζήκα ενώ την παρουσίαση του σκεπτικού πραγματοποίησης της έκθεσης αλλά και τον γενικό συντονισμό της είχε ο πρόεδρος του Κέντρου και «ψυχή» του όλου εγχειρήματος Λευτέρης Δακαλάκης.

Πριν η φιλόλογος Πέπη Κωνσταντακοπούλου παρουσιάσει την «εικόνα» και την εν γένει προσωπικότητα του καλλιτέχνη, ο μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος χαιρέτισε την εκδήλωση, μετέφερε τις ευχές του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος τον όποιο εκπροσωπούσε και αναφέρθηκε στα κοινά πολιτιστικά, φιλοσοφικά και ιστορικά στοιχεία της Ιταλίας και της Ελλάδος.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια της εκδήλωσης είχε ο μαέστρος Χρήστος Βλαχογιάννης ο οποίος παρουσίασε και ένα δεκάλεπτο μουσικοποιητικό δρώμενο με αποσπάσματα από την “Θεία Κωμωδία” του Dante Aligheri που απάγγειλε ο Ιταλός ηθοποιός Donato Chiarello συνοδευόμενος από τον επίσης Ιταλό φλαουτίστα Gianluca Milanese ενώ την ερμηνεία των αποσπασμάτων στα ελληνικά έκανε η Ελένη Καρανταλή.

Η έκθεση θα λειτουργεί σε καθημερινή βάση μέχρι το τέλος της εβδομάδος από τις 11 το πρωί μέχρι τη 1.30 το μεσημέρι και από τις 7.30 το απόγευμα μέχρι τις 9.30 το βράδυ με ελεύθερη είσοδο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.