Κατηγορίες

Νέα ειδικότητα ως “Τουριστικός συνοδός” στα ΔΙΕΚ Μεσολογγίου

Ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι εγγραφές σε νέες ειδικότητες στο ΔΙΕΚ Μεσολογγίου.

Φέτος έχει εγκριθεί να λειτουργήσει για πρώτη φορά η νέα ειδικότητα “Τουριστικός Συνοδός”.

Ο ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΟΔΟΣ (TOUR LEADER) μπορεί να απασχοληθεί σε Τουριστικά γραφεία και επιχειρήσεις, μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, αεροπορικές και ακτοπλοϊκές εταιρείες αλλά και ως ελεύθερος επαγγελματίας ως προσωπικός ξεναγός.Συγκεκριμένα:

Ο Τουριστικός Συνοδός (Tour Leader) είναι ο επαγγελματίας ο οποίος αναλαμβάνει τη συνοδεία οργανωμένων ομάδων τουριστών σε τουριστικούς προορισμούς του εξωτερικού και του εσωτερικού και ασχολείται με το σύνολο των δραστηριοτήτων που σχετίζονται με τη συνοδεία τους.

Προσλαμβάνεται από ταξιδιωτικά γραφεία και διοργανωτές ομαδικών ταξιδιών, tour operators, αλλά και από τουριστικά γραφεία εισερχόμενου τουρισμού στους τόπους προορισμού ανάλογα με τη ζήτηση, την εποχικότητα και τον όγκο δραστηριοτήτων του τουριστικού πρακτορείου είτε σε μόνιμη βάση είτε με σύμβαση έργου, σύμφωνα με τις υπηρεσίες που προσφέρει στο τουριστικό πρακτορείο.

Ο τομέας δραστηριοτήτων του Τουριστικού Συνοδού αφορά τους εξής δύο τομείς:

Α) Τη συνοδεία του γκρουπ και τις υποχρεώσεις προς τους συμμετέχοντες πελάτες, οι οποίες ξεκινούν από τη χώρα προέλευσης των τουριστών. Ο κύριος όγκος εργασίας λαμβάνει χώρα στον τόπο προορισμού και ολοκληρώνεται με την επιστροφή και τη λήξη του ταξιδιού.

Β) Τις δραστηριότητες που απορρέουν από την ιδιότητα του «Τουριστικού Συνοδού» ως tour leader, ως εκπροσώπου του ταξιδιωτικού γραφείου στον τόπο προορισμού. Αυτό σημαίνει ότι διεκπεραιώνει ζητήματα και διαδικασίες που αφορούν τη σχέση του γραφείου με προμηθευτές τουριστικών υπηρεσιών στον τόπο προορισμού.

Για περισσότερες διευκρινίσεις και πληροφορίες, μπορείτε να στείλετε email στο iekmesol@sch.gr ή να καλείτε στα τηλέφωνα της Γραμματείας του ΔΙΕΚ, 26310 50100, 50101 (13:30-20:30).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.