Κατηγορίες

Πολιτιστικός Σύλλογος «Το Αιτωλικό»: 4η Trienalle της Πινακοθήκης των Χρωμάτων 2022 “OUR ΒRAIN CELLS” -“Τα δικά μας κύτταρα του εγκεφάλου”

Σας προσκαλούμε στην 4th TRIENNALE 2022 “OUR ΒRAIN CELLS”

“Τα δικά μας κύτταρα του εγκεφάλου”

Αιτωλικό 23/24/25 Σεπτεμβρίου 2022

Στο Κέντρο Χαρακτικών Τεχνών / Μουσείο Βάσως Κατράκη.

Εγκαίνια Έκθεσης : Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου στις 8.30μμ

Η 4η Trienalle της Πινακοθήκης των Χρωμάτων – 2022 έχει θέμα:

“Our Brain Cells” – Αντιπολεμικό μήνυμα και Ειρηνική συνύπαρξη χαρακτήρων μέσα από τα πορτραίτα καλλιτεχνών και απεικόνιση από τα οδοφράγματα στον πόλεμο ως κυρίαρχο στοιχείο σε έργα χαρακτικής και ζωγραφικής και γλυπτικής.

Στην 4η Trienalle θα παρουσιαστούν – ανάμεσα σε άλλα – έργα της επιμελήτριας της έκθεσης Αφροδίτης Καραμανλή, του Δημήτρη Τενεκετζή Αρχιτέκτονα και Ζωγράφου, που παραπέμπουν στους «βραχόκηπους του Κιότο Kyoto-shi (Κυοουτό – σι) Ιαπωνίας», τα brain cells του Ryosuke Cohen – διεθνή Χαράκτη Fluxus Artist από την Ozaka της Ιαπωνίας. που εξέθεσε το 2019 στη Νέα Υόρκη, Ιταλία, ΑΣΚΤ Κωνσταντινούπολης, Πινακοθήκη των Χρωμάτων στη Θεσσαλονίκη και σε ιδιωτικό σχολείο των Αθηνών. Τα χαρακτικά έργα του Χαράκτη Ξενή Σαχίνη, πρώην Προέδρου της ΑΣΚΤ Θεσσαλονίκης καθώς και τα γλυπτά του ομότιμου καθηγητή του τμ. Γλυπτικής της ΑΣΚΤ Θεσσαλονίκης Γιώργου Τσάρα.

Συμμετέχουν:

Αφροδίτη Καραμανλή / Ελένη Κλώνα /Αναστασία Μιχαηλίδου

Αντώνιος Γεωργούλας / Ματεζόφσκυ – Νικόλτσου Μελπομένη / Μένη Καρακίτσου / Γιώργος Τσάρας / Μιράντα Τζάκα / Γλύκα Μίγκου / Ξενής Σαχίνης / Δημήτρης Τενεκετζής / Όλγα Μπάμπουρα – Μελισσαρίδου / Δώρα Σιαπάτρα – Φουντούλη / Χαρά Μπούκα / Γρηγόρης Κότσαρης / Μιχάλης Κότσαρης / Ανδρέας Φουντουλίδης / Ζέφη Αθανασοπούλου / Παύλος Μιχαηλίδης /Βασιλική Κολιπέτσα.

Την Κυριακή 25 Σεπτ. το απόγευμα θα γίνουν εικαστικά Workshops, από την Αφροδίτη Καραμανλή και τον Δημήτρη Τενεκετζή.

“Πόλις Νήσος / Island City”

Διεθνής Έκθεση Mai Art – Αιτωλικό 2022

H Mail Art, είναι ένα παγκόσμιο εικαστικό καλλιτεχνικό κίνημα. Το κίνημα αποκαλείται Δίκτυο Ταχυδρομικής Τέχνης – Mail Art Network, παίρνοντας το όνομά του από το μέσο διακίνησης των έργων, που είναι το ταχυδρομείο. Η Mail art, πρωτοεμφανίσθηκε στον κόσμο της τέχνης το 1965 στην Νέα Υόρκη από τον Ray Johnson, σαν μια πράξη αντίθεσης με τα καλλιτεχνικά κατεστημένα της εποχής του. Όλα αυτά, ώθησαν ιστορικούς τέχνης, μεγάλες gallery και πολλά διεθνή Πανεπιστήμια Τέχνης και Μουσεία, να γίνουν οι ίδιοι διοργανωτές εκθέσεων Mail Art και να εντάξουν στις συλλογές τους έργα καλλιτεχνών του κινήματος. Δήμοι μεγάλων πόλεων σε συνεργασία με τους καλλιτέχνες του κινήματος, να οργανώνουν σε ετήσια βάση διεθνείς αφιερωματικές εκθέσεις που κάποιες έχουν εξελιχθεί σε biennale.

Στην συγκεκριμένη έκθεση παρουσιάζονται πάνω από 200 έργα καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό που στάλθηκαν ταχυδρομικά στο Αιτωλικό – τη νησιώτική μας πόλη!

Επιμελήτρια Έκθεσης και ιδρυτικό μέλος της Πινακοθήκης των Χρωμάτων: Αφροδίτη Καραμανλή

Εισηγητής : Γεώργιος Ορφανίδης – Υπ. Δρ. Αρχαιολόγος, Ιστορικός Τέχνης, Content Director

Η Έκθεση αποτελεί μέρος της Δράσης “Ανάσες Πολιτισμού 2022” και τελεί υπό την Αιγίδα και την Oικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Είσοδος Ελεύθερη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *