Κατηγορίες

Ο ΓΟΛΓΟΘΑΣ ΤΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ


Και εκεί που η χειρουργική κλινική του νοσοκομείου Μεσολογγίου, μέχρι πριν λίγο καιρό, κάλυπτε για όλο την μήνα τις εφημεριακές ανάγκες της ευρύτερης περιοχής του Μεσολογγίου, αλλά και λίγες ημέρες, την περιοχή του Αγρινίου αδυνατεί πλέον να εφημερεύει καθημερινά για το Μεσολόγγι., για τον μήνα Οκτώβρη
Ας πάρουμε, όμως το νήμα από την αρχή. Στις αρχές Ιουνίου υπηρετούσαν στην χειρουργική κλινική, 5 ειδικευμένοι και 2 ειδικευόμενοι ιατροί. Την μήνα Ιούλιο, έμειναν 4 ειδικευμένοι (ο ένας εκ των οποίων, υπηρετούσε με εξάμηνη παράταση, έως το τέλος του έτους), ενώ αποχώρησε ένας ειδικευμένος και ένας ειδικευόμενος.
Οριακά, λοιπόν, καλύφθηκαν οι ανάγκες της χειρουργικής κλινικής τόσο για τον μήνα Αύγουστο, όσο και για τον μήνα Σεπτέμβριο, με υπερεφημέρευση κάποιων ιατρών.
Με μεγάλη μας έκπληξη διαπιστώσαμε ότι αποφασίστηκε η διακοπή της εξάμηνης παράτασης του ενός εκ των ειδικευμένων χειρουργών στα μέσα του τρέχοντος μήνα.
Συν τις άλλης στο τέλος του μήνα Σεπτεμβρίου, αποχωρεί και η μοναδική ειδικευόμενη ιατρός της χειρουργικής κλινικής.
Ρωτάμε, λοιπόν, την ηγεσία της υγειονομικής περιφέρειας, τον λόγο για τον οποίο διακόπτεται απρόσμενα η εργασιακή παράταση του συναδέλφου γενικού χειρουργού, δεδομένου ότι η ειδικότητα της γενικής χειρουργικής είναι πρώτης γραμμής και η χειρουργική κλινική του νοσοκομείου Μεσολογγίου είναι ήδη υποστελεχωμένη.


Μπορεί να υπάρξει δευτεροβάθμιο νοσοκομείο, όταν οι βασικές ειδικότητες αδυνατούν να καλύψουν όλο τον μήνα ή το νοσοκομείο μετατρέπεται σε κέντρο υγείας?


Αυτές οι κινήσεις αποτελούν συνέχεια της υπουργικής απόφασης, που αφορά το καθηκοντολόγιο του νοσηλευτικού προσωπικού, που δημοσιεύτηκαν εν μέσω θέρους?


Ποια είναι η θέση των φορέων, των σωματείων και κυρίως της κοινωνίας για την συνεχόμενη υποβάθμιση του Νοσοκομείου Μεσολογγίου?


Το Δ.Σ. του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου Μεσολογγίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *