Κατηγορίες

Σπηλιωτόπουλος για υποκλοπές: Σε άλλες χώρες έχουν παραιτηθεί γι’ αυτό – Ο Μητσοτάκης να αναλάβει πλήρως την ευθύνη

Δεν έχουν σταματήσει οι τριγμοί εντός του κυβερνώντος κόμματος για το σκάνδαλο των υποκλοπών, με τις ευθύνες του Πρωθυπουργό να τίθενται εκ νέου στο επίκεντρο.

Αυτή τη φορά, ο πρώην βουλευτής της ΝΔ και υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης και Παιδείας Άρης Σπηλιωτόπουλος, δήλωσε για τις παράνομες παρακολουθήσεις:

«Η ελευθερία θα έπρεπε να είναι σημαία για οποιοδήποτε κόμμα θεωρεί ότι είναι φιλελεύθερο. Υπό αυτή την έννοια, δεν είναι δυνατόν σήμερα να έχουμε καταστρατήγηση του άρθρου 19 παράγραφος 1, το οποίο προστατεύει το απόρρητο των επικοινωνιών και πολύ περισσότερο να μιλούμε για παρακολούθηση πολιτικών αντιπάλων, όταν είναι σαφές από το άρθρο 61 του Συντάγματος παράγραφος 3 ότι δεν μπορεί αυτό να είναι νομικά αποδεκτό σε καμία περίπτωση όσον αφορά το πολιτικό προσωπικό της χώρας. Και βουλευτές και ευρωβουλευτές» τόνισε μιλώντας στο Kontra και τον Γιώργο Μελιγγώνη.

«Όταν αυτό λοιπόν συμβαίνει, εδώ δεν έχουμε να κάνουμε μόνο με τις δύο παραιτήσεις, Παραίτηση του διευθυντή του πολιτικού γραφείου του πρωθυπουργού ή παραίτηση του διοικητή της ΕΥΠ που ήταν και προσωπική επιλογή του πρωθυπουργού. Αλλά εδώ έχουμε να κάνουμε και με μία αντικειμενική πολιτική ευθύνη. Αντικειμενική πολιτική ευθύνη που υπάρχει στον ίδιο τον πρωθυπουργό γιατί σύμφωνα με την αλλαγή που έγινε, ο ίδιος προΐσταται πολιτικά της εθνικής υπηρεσίας πληροφοριών» σημείωσε.


«Ως εκ τούτου, εγώ πίστευα ότι θα έπρεπε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός να αναλάβει προσωπικά την ευθύνη. Και βεβαίως από κει και έπειτα, να γίνει μία ουσιαστική διερεύνηση του όλου ζητήματος και να μην καλυπτόμαστε πίσω από το δήθεν απόρρητο ή να έχουμε, εντός εισαγωγικών, ως επιχείρημα ότι όποιος πει το τι ακριβώς έγινε ενδεχομένως να πάει και 10 χρόνια φυλακή διότι υπάρχει το γνωστό απόρρητο και πίσω από το απόρρητο και πίσω από μία εξεταστική επιτροπή στην ουσία να γίνει συγκάλυψη ενός μείζονος σκανδάλου. Γιατί ότι έχει να κάνει πραγματικά με καταστρατήγηση ατομικών ελευθεριών εκεί» υπογράμμισε ο Άρης Σπηλιωτόπουλος.

«Θα πρέπει και από ιδεολογικές αναφορές να είμαστε σε μία θεσμική – κατά τη δική μου εκτίμηση – εγρήγορση γιατί προέχει η προστασία του συντάγματος και προέχει η προστασία της ελευθερίας του ατόμου και της πολιτικής ζωής. Σε άλλες χώρες έχουν παραιτηθεί γι’ αυτό» ανέφερε με νόημα.

«Με πολύ μεγάλη λύπη βλέπω, ότι διολισθαίνει η Νέα Δημοκρατία σε πρακτικές που δεν ταιριάζουν με τον φιλελεύθερο χαρακτήρα τον οποίο είχε κάποτε και που εν πάση περιπτώσει είναι και στο καταστατικά κατοχυρωμένος» τόνισε ο Άρης Σπηλιωτόπουλος. Πηγή: www.rosa.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *