Κατηγορίες

Δωρεάν παραχώρηση οικοπέδου για την στέγαση του Λιμεναρχείου Μεσολογγίου ζητά ο Φορέας Ελεύθερων Πολιτών Ι.Π. Μεσολογγίου

Προς: Αντιναύαρχο Αλεξανδράκη Γεώργιο

          Αρχηγό Λιμενικού Σώματος

ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Κύριε Αρχηγέ

Στην Ι.Π. Μεσολογγίου έχει έδρα το Λιμεναρχείο Μεσολογγίου που έχει στην ευθύνη του ένα μεγάλο νομό με πολύ μεγάλη ακτογραμμή και πολλές θαλάσσιες περιοχές.

Δυστυχώς όμως αυτή η σημαντική υπηρεσία που προσφέρει τεράστιο έργο σε μια μεγάλη περιοχή, δεν στεγάζεται σε ιδιόκτητο κτήριο, αφού δεν φρόντισαν ι υπεύθυνοι τα προηγούμενα χρόνια. Τελευταία προτάθηκε μια πρόχειρη λύση που είναι η στέγασή της σε μέρος του κτηρίου της Δ.Ο.Υ., κάτι που δεν λύνει το πρόβλημα, μάλλον δημιουργεί προβλήματα στις άλλες υπηρεσίες.

Στο κτήριο αυτό στεγάζονται η Δ.Ο.Υ. Μεσολογγίου – Ναυπακτίας, τα ιστορικά αρχεία της Δ.Ο.Υ. Μεσολογγίου και της πρώην Δ.Ο.Υ. Ναυπάκτου, η Στατιστική Υπηρεσία Αιτωλ/νίας και η Κτηματική Υπηρεσία Αιτωλ/νίας. Συνεπώς είναι εμφανές ότι μια ευαίσθητη υπηρεσία που λειτουργεί 24 ώρες δεν είναι δυνατόν να συστεγασθεί με άλλες Υπηρεσίες.

Πέραν αυτού δεν υπάρχει και ο κατάλληλος εξωτερικός χώρος που είναι αναγκαίος για την άνετη λειτουργία της υπηρεσίας.

Όπως είναι γνωστό τα προβλήματα και ευθύνες για τη διαφύλαξη μιας μεγάλης παραθαλάσσιας περιοχής πολλαπλασιάζονται και συνεπώς καθίσταται αναγκαίο να αποκτήσει κατάλληλες κτηριακές εγκαταστάσεις. Αποτελεί ευτύχημα ότι στην πόλη μας υπάρχουν, ιδίως στην περιοχή του λιμανιού, μεγάλες κρατικές εκτάσεις. Έτσι είναι εύκολη η παραχώρηση δωρεάν, άμεσα, κατάλληλου χώρου μέσα στον οποίο να κατασκευασθεί ένα επιβλητικό κτήριο κατάλληλο για μια σπουδαία υπηρεσία που επιτελεί ένα επικίνδυνο αλλά σημαντικό έργο.

Άλλωστε για την επισκευή του χώρου που προτάθηκε για παραχώρηση, στο κτήριο της Δ.Ο.Υ., θα δαπανηθούν αρκετά χρήματα.

Γι’ αυτό παρακαλούμε, με την παρέμβασή Σας, να σταματήσει αυτή η ακατάλληλη και πρόχειρη λύση, να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες δωρεάν παραχώρησης οικοπεδικής έκτασης, ώστε να κατασκευασθεί το κατάλληλο κτήριο που θα δημιουργήσει συνθήκες καλύτερης λειτουργίας της υπηρεσίας και ιδανικές συνθήκες για το προσωπικό.

Ένα επιβλητικό κτήριο το αξίζει το Λιμενικό Σώμα, όπως και η ιστορική πόλη μας.

Ελπίζουμε ότι θα υιοθετήσετε αυτή τη μοναδική και μόνιμη λύση, ώστε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την υλοποίησή της.             

Ι.Π. Μεσολογγίου 26/9/2022

Η Διοικούσα Επιτροπή

Φλώρος Λάμπρος, τηλ. 6979713044

Κατσαβός Σταμάτης, τηλ. 6944686250

Σιάμος Κώστας, τηλ. 6953064016

email: foreas.mes@gmail.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *