Κατηγορίες

Απάντηση – «χαστούκι» στον αέρα από φοιτητές για την «μαφία της Πολυτεχνειούπολης»

«Από το 2019 η κυβέρνηση της ΝΔ πουλάει το παραμύθι ότι στα πανεπιστήμιά μας μπαίνει η ασφάλεια», σημείωσε ο φοιτητής.


Οι φοιτητές για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα αγωνίζονται κατά της εγκαθίδρυσης της πανεπιστημιακής αστυνομίας στα ιδρύματα, με την κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας να συνεχίζει εμμονικά την προσπάθεια, παρά τις σθεναρές αντιρρήσεις από φοιτητές, εργαζομένους, γονείς και καθηγητές των Πανεπιστημίων.

Πρόσφατα, η ΕΛΑΣ έκανε «επέλαση» στην Πολυτεχνειούπολη στου Ζωγράφου και στις εστίες, όπου έσπειραν τον τρόμο, έσπασαν πόρτες δωματίων φοιτητών, αφήνοντάς τους απόλυτα εκτεθειμένους σε κίνδυνο.

Μάλιστα την ημέρα εκείνη έπεσαν πυροβολισμοί και συνελήφθησαν αρκετά άτομα, ανάμεσα στα οποία και μια δόκιμη αστυνομικός. Η κυβέρνηση, με το επικοινωνιακό αυτό «σόου» θα μπορούσε κανείς να πει, πως προσπαθεί να προβάλλει εμμέσως την «αναγκαιότητα» της ΟΠΠΙ, όμως τελικά το μόνο που καταφέρνει είναι να εκτίθεται, καθώς η αστυνομική αυτή επιχείρηση απέδειξε περίτρανα την αδράνεια των αρχών.


Πιο συγκεκριμένα, φοιτητές μιλώντας στο Mega, άδειασαν με αποστομωτική απάντηση την κυβέρνηση και το αφήγημά της περί νόμου και τάξης.

«Από το 2019 η κυβέρνηση της ΝΔ πουλάει το παραμύθι ότι στα πανεπιστήμιά μας μπαίνει η ασφάλεια. Εν τέλει αποδείχθηκε ότι το 2019 και έπειτα μπήκε η μαφία και συγκεκριμένα στις φοιτητικές εστίες του Πολυτεχνείου. Απ’ ό,τι φαίνεται, και με τα στοιχεία που έδωσε η ίδια η αστυνομία τις προηγούμενες ημέρες αυτή η εγκληματική οργάνωση, η σπείρα ξεκίνησε να δρα στις φοιτητικές εστίες από το 2019. Επειδή όμως ρωτάτε αν το ξέρανε οι φοιτητές να σας πω ότι ο 3ος, ο 4ος όροφος και το ασανσέρ είναι εκτός λειτουργίας. Οι σωλήνες στάζουν νερά.

Τι θέλω να πω; Σε ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο εξαιτίας της κυβέρνησης και του ΙΝΕΔΙΒΙΜ προφανώς, όπως και στο κέντρο τη Αθήνας, μπορεί να αναπτυχθεί εγκληματική δράση. Ο ίδιος ο αντιπρόεδρος της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Αθήνας είπε πριν από δύο ημέρες είπε ότι την ευθύνη αποκλειστικά την έχει η κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης»

Αργότερα, όταν ρωτήθηκε για το «ποιοι πρέπει να προστατεύουν τα Πανεπιστήμια», σημείωσε χαρακτηριστικά πως «αναμφίβολα όταν πραγματοποιείται έγκλημα, όπως προβλεπόταν και στο προηγούμενο καθεστώς του ασύλου, η αστυνομία μπορούσε να παρέμβει… Η φύλαξη των Πανεπιστημίων μέχρι και το 2013 οπότε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τότε υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, απέλυσε 1.000 φύλακες από όλα τα Πανεπιστήμια ήταν σε μια πολύ καλύτερη κατάσταση».

«Προφανώς μπορεί να υπάρχει σώμα φύλαξης που θα λογοδοτεί στην πρυτανεία, γιατί δεν έχει θέσει στα πανεπιστήμια η αστυνομία. Έρχεται να επιτελέσει άλλο στόχο και έχουμε δει τις παρεμβάσεις της στο ΑΠΘ με ανοιχτά κεφάλια φοιτητών, κρότου λάμψης στα κεφάλια φοιτητών και φοιτητές στα νοσοκομεία αντί για τα αμφιθέατρα».

Δείτε το βίντεο:

https://www.megatv.com?p=750343

Αργότερα τον λόγο πήρε ο γνωστός πια συνδικαλιστής της ΕΛΑΣ, Σταύρος Μπαλάσκας και είπε για τον «Μίτο της Αριάδνης», την ανάγκη και επιχειρήσεων σ’ άλλα Πανεπιστήμια κι εξέφρασε την ενόχλησή του αναφορικά με τις καταγγελίες φοιτητών σχετικά με το… αναπόφευκτο γεγονός να «σπάσει» κι άλλες πόρτες των δωματίων των φοιτητών.

Αμέσως, πήρε πληρωμένη απάντηση από φοιτήτρια, που τόνισε με νόημα πως «η αστυνομία μπήκε και έσπασε τις πόρτες 50 φοιτητών, που διέμεναν στα σπίτια τους και κατοικούν εκεί. Παιδιά τα οποία έχουν μια θέση στις εστίες γιατί αυτή τη στιγμή με όλα τα νομοθετήματα και τις ενέργειες της κυβέρνησης Μητσοτάκη οι νέοι άνθρωποι δεν μπορούν να στηρίξουν μόνοι τους ένα σπίτι, ούτε με την βοήθεια των δικών τους, ούτε καθόλου. Είχαν μια θέση στις εστίες και η αστυνομία μπήκε μέσα τους ξυλοκόπησε, τους αφαίρεσε με τη βία από τα σπίτια τους και μετά ήρθε να πουλήσει το αφήγημα ότι τα πανεπιστήμιά μας είναι άνδρο ανομίας».

Πηγή: www.rosa.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *