Κατηγορίες

Hellenic Drones και Ελληνική Αεραθλητική Ομοσπονδία σε εκδήλωση στο αεροδρόμιο Μεσολογγίου

    Δύο σημαντικές εκδηλώσεις έλαβαν χώρα το τριήμερο 23 – 24 – 25 Σεπτεμβρίου στο αεροδρόμιο Μεσολογγίου από την εταιρεία Hellenic Drones και από την Ελληνική Αεραθλητική Ομοσπονδία ( ΕΛ.Α.Ο.).

Συγκεκριμένα:

      1.Εκδήλωση– Συνέδριο της Hellenic Drones:Η υπόψη εταιρεία δραστηριοποιείται στον Ελλαδικό χώρο με την επιχειρησιακή εκμετάλλευση των Drones όπως, αεροψεκασμοί – αερολιπάνσεις – γεωλογικές μελέτες – κ.τ.λ. καθώς και για την ανάπτυξη – υποστήριξη των αναγκαίων εξοπλισμών των Drones  και ευκολιών εδάφους. Η εταιρεία αυτή, η οποία έχει έδρα  το αεροδρόμιο Μεσολογγίου, διοργάνωσε το υπόψη συνέδριο στο αεροδρόμιό μας στο οποίο παραβρέθηκαν εκπρόσωποι  ευρωπαϊκών – εθνικών υπηρεσιών ( από το Euro control που είναι η αρμόδια υπηρεσία στις Βρυξέλες για τον συντονισμό και έλεγχο της εναέριας κυκλοφορίας –  από την Ε.Α.S.Α. που είναι ο ευρωπαϊκός οργανισμός ασφάλειας πτήσεων-  ο επικεφαλής του προγράμματος Sesar από την Ε.Ε. που υποστηρίζει προγράμματα επιχειρησιακής ένταξης των Drones εντός του οικιστικού ιστού για μεταφορά  δεμάτων / φαρμάκων /κ.τ.λ.- εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας) , επιστήμονες και εκπρόσωποι εταιρειών μη επανδρωμένων αεροσκαφών. Ο σκοπός και τα αποτελέσματα του συνεδρίου περιληπτικά ήταν :

         α. Η ανάπτυξη και εφαρμογή των δυνατοτήτων της επαναστατικής εξέλιξης των Drones στις κοινωνικές ανάγκες.

         β. Η παρουσίαση των κανόνων  συντονισμού και τυποποίησης χρήσης των Drones.

         γ. Η ταυτότητα και δυναμική της Hellenic Drones και τέλος και αρκετά σημαντικό

         δ. Η καταχώρηση και διαφήμιση του αεροδρομίου Μεσολογγίου ως Drone port ( δηλαδή α/δ για χρήση – δοκιμές – εκδηλώσεις – επιδείξεις Drone) στο χώρο της Ν. Α. Ευρώπης.

     2.Πανελλήνιοι αεραθλητικοί αγώνες Γενικής Αεροπορίας:

Για άλλη μια φορά η Ελληνική Αεραθλητική Ομοσπονδία ( ΕΛ.Α.Ο.) επέλεξε το αεροδρόμιο του Μεσολογγίου για την οργάνωση και εκτέλεση των υπόψη αγώνων. Έτσι από την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου έφτασαν στο αεροδρόμιο και στην πόλη μας συνολικά 25 α/φη , 35 διαγωνιζόμενα πληρώματα , ήτοι 70 αεραθλητές μαζί με τους  συγγενείς και φίλους τους. Η τριήμερη παραμονή και εξυπηρέτηση στην πόλη, η οργανωτική και εκτελεστική διαδικασία των αγώνων  στο αεροδρόμιο ,άφησε στους διαγωνιζόμενους και στην διοίκηση της ΕΛ.Α.Ο. θετικότατες εντυπώσεις και σχόλια.

   Το αποτέλεσμα της παραπάνω επιτυχημένης εκδήλωσης ήταν η οριστική απόφαση της ΕΛ.Α.Ο. να προχωρήσει την διαδικασία ορισμού του αεροδρομίου Μεσολογγίου ως προπονητικό κέντρο της Ομοσπονδίας, ενισχύοντας έτσι την προβολή του αλλά και την επισκεψιμότητα στην περιοχή.   

   Θα πρέπει ακόμη να σημειωθεί ότι στις παραπάνω εκδηλώσεις παραβρέθηκε ο Δήμαρχος της Πόλης μας κος Κωσταντίνος Λύρος, μαζί με συνεργάτες του, ο οποίος εξέφρασε τις ευχαριστίες  του προς τους προαναφερθέντες φορείς , εκπροσώπους, επιστήμονες και αεραθλητές. Ακόμη τόνισε την αναγκαιότητα αύξησης των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του αεροδρομίου με αντικειμενικό σκοπό την  παραπέρα ενίσχυση του τουρισμού – αεραθλητισμού και τεχνολογίας που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη στον υπόψη αεροπορικό χώρο.

   Κατόπιν όλων των παραπάνω η Αερολέσχη δεσμεύεται να συνεχίσει την προσπάθεια της  παραπέρα εξέλιξης του αεροδρομίου και ενίσχυσης των δυνατοτήτων και δραστηριοτήτων της Γενικής Αεροπορίας και του αεραθλητισμού. Ακόμη νοιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά τα παρακάτω θεσμικά πρόσωπα και φορείς που συνέβαλαν στην άψογη υποστήριξη του συνεδρίου, στην ασφαλή και ιδιαίτερα επιτυχή εκτέλεση των αγώνων και στην θετική εικόνα της πόλης και του αεροδρομίου:

  • Το Δήμαρχο της Ιεράς Πόλεως του Μεσολογγίου κο Κωσταντίνο Λύρο και τους συνεργάτες του: Για την παρουσία τους στις εκδηλώσεις και την  υποστήριξη των προσπαθειών της Αερολέσχης για την παραπέρα ενίσχυση του αεροδρομίου και του αλεξιπτώτου πλαγιάς τα οποία και θα αποτελέσουν τα βασικά αεροπορικά – αεραθλητικά – τεχνολογικά πεδία της περιοχής μας για την ραγδαία εξελισσόμενη Γενική Αεροπορία .
  • Την Hellenic Drones: Που αναδεικνύει το χώρο σε Drone port της Ν.Α. Ευρώπης και σε εν εξελίξει τεχνολογικό πάρκο λαμβάνοντας υπόψη και την συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Πάτρας.
  • Την Ελληνική Αεραθλητική Ομοσπονδία: Για την επιλογή του αεροδρομίου Μεσολογγίου για την εκτέλεση Πανελλήνιων Αεραθλητικών Αγώνων , καθώς και την προώθηση της διαδικασίας ορισμού του πεδίου μας ως προπονητικό κέντρο της Ομοσπονδίας.
  • Την Πυροσβεστική Υπηρεσία , την Εθελοντική Ομάδα Διάσωσης της Πόλης μας και το Ε.Κ.Α.Β. : Για κάλυψη και άμεση ανταπόκριση πιθανού συμβάντος.
  • Τους φίλους της Αερολέσχης και επισκέπτες στο αεροδρόμιο: Που μας έδωσαν τη χαρά με την παρουσία τους και τη δύναμη της συνέχειας.

   Σε όλους τους παραπάνω τα μέλη της Αερολέσχης υπόσχονται , και με την βοήθεια του Δήμου , της Πολιτείας και των αρμοδίων φορέων να προσθέσουν νέες αεροπορικές – αεραθλητικές και τεχνολογικές εικόνες και δραστηριότητες στην περιοχή μας.

                                                                         Με ιδιαίτερη εκτίμηση

                                                              Το Διοικητικό Συμβούλιο της Αερολέσχης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *