Κατηγορίες

K. Σκανδαλίδης: «Αυταρχικό, συγκεντρωτικό, με πεδία αδιαφάνειας το μοντέλο Μητσοτάκη»

«Την πολιτική ταυτότητα ένας πρωθυπουργός την κερδίζει με τον τρόπο που κυβερνά την χώρα. Το μοντέλο διακυβέρνησης που εγκατέστησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αυταρχικό, συγκεντρωτικό, με ευρύτατα πεδία αδιαφάνειας στην διαχείριση των πόρων. Και εσχάτως με πρακτικές συγκάλυψης και χρησιμοποίησης μηχανισμών που μου θυμίζουν άλλες εποχές», δήλωσε σε συνέντευξή του στο iEidiseis.gr ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

«Ο “κεντρώος πολίτης” ιστορικά συνδέεται με τη δημοκρατία, τη διαφάνεια, την αξιοκρατία και τα δικαιώματα. Όχι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένας ακραιφνής συντηρητικός πολιτικός που ταιριάζει γάντι στην νέα δεξιά που προσπαθεί να εμφανίσει σύγχρονο και μεταρρυθμιστικό πρόσωπο. Τα τελευταία γεγονότα αποκαλύπτουν τα πραγματικό πρόσωπο της εξουσίας του», συνέχισε ο κ. Σκανδαλίδης.

Τόνισε επίσης πως «είναι αλήθεια ότι η Κυβέρνηση βρέθηκε στο επίκεντρο οξυμένων προβλημάτων και κρίσεων. Στο πεδίο των μεταρρυθμίσεων και των διαρθρωτικών αλλαγών, παρουσίασε έργο συντηρητικής αναστήλωσης. Στο πεδίο της παραγωγικής ανασυγκρότησης το κοντέρ δείχνει σχεδόν μηδέν. Διεκδικεί την εικόνα της ικανότητας διαχείρισης των κρίσεων που την θεωρεί διαβατήριο της επανεκλογής της. Όμως, είναι αδιανόητος  ο τρόπος γιατί μόνο το “βλέποντας και κάνοντας” και παροχές χωρίς μετρό και δικαιοσύνη. Είναι Κυβέρνηση κατώτερη των περιστάσεων που βιώνει η χώρα και γι’ αυτό πρέπει να αλλάξει».

Αναφορικά με το ενδεχόμενο κυβέρνησης συνεργασίας σημείωσε: «Δεν είμαι μεταφυσικός να αρνούμαι εκ των προτέρων Κυβερνήσεις συνεργασίας για τις οποίες όμως μόνο η λαϊκή ετυμηγορία μπορεί να δρομολογήσει. Με όσα προανέφερα είναι φανερό ότι με τη συγκεκριμένη Νέα Δημοκρατία και τον αρχηγό της ιδιαίτερα όταν έχει ηγεμονική θέση δεν υπάρχει κανένα πεδίο συνεννόησης. Πολύ δε περισσότερο προγραμματικής σύγκλισης».

Τέλος για τη θέση του ΠΑΣΟΚ στο πολιτικό τοπίο ανέφερε: «Το ΠΑΣΟΚ διεκδικεί ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών. Το σύστημα μετά τις εκλογές θα είναι σε κάθε περίπτωση τριτοκομματικό  και το ΠΑΣΟΚ δεν θα γίνει  βολικός   έτερος για κανέναν. Ιδιαίτερα όταν ο τρόπος που κυβέρνησε ο ΣΥΡΙΖΑ, οι συμμαχίες  που προέταξε μας  βρίσκει τελείως αντίθετους. Εξάλλου είναι μια εποχή που οι πολιτικές δυνάμεις οφείλουν να επανατοποθετηθούν απέναντι στο τι είναι προοδευτικό και τι όχι. Γιατί εξίσου επικίνδυνα για τον τόπο είναι ήδη νεοδεξιά και ο λαϊκισμός εκ δεξιών και  εξ αριστερών».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *