Κατηγορίες

Στους δρόμους οι συνταξιούχοι: Καταγγέλλουν κυβερνητικό εμπαιγμό!

Στους δρόμους της Αθήνας βγήκαν σήμερα οι συνταξιούχοι, πραγματοποιώντας δυναμική κινητοποίηση ενάντια στις περικοπές που έχουν υποστεί αλλά και την ακρίβεια που ροκανίζει το διαθέσιμο εισόδημα.

Οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις ΙΚΑ-ΟΑΕΕ-Δημοσίου-ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ-ΕΛΤΑ-ΟΣΕ-ΠΕΣ ΝΑΤ-ΠΣΣ Δικηγόρων-ΠΟΣΕΑ ΕΤΕΑΠ-ΕΣΤΑΜΕΔΕ αντιδρούν στις εξαγγελίες που έκανε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ για τις συντάξεις και τα αναδρομικά, καταγγέλλοντας εμπαιγμό και απαιτώντας μεταξύ άλλων αυξήσεις στις συντάξεις.

Τα αιτήματα των συνταξιούχων
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τα αιτήματα των συνταξιούχων είναι, μεταξύ άλλων:

– Αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις τώρα. Κατώτερη σύνταξη στα 650 ευρώ από τα 384, που είναι σήμερα. Να εκδοθούν άμεσα οι συντάξεις και να σταματήσουν οι περικοπές στα εφάπαξ.

– Να δοθούν άμεσα σε όλους τους συνταξιούχους τα αναδρομικά του 11μήνου, που παράνομα παρακρατούνται δίχως προαπαιτούμενα.

– Να αποδοθεί το 0.5% του ΑΕΠ, που με νόμο έχει ψηφίσει η σημερινή κυβέρνηση και, επί τρία χρόνια, δεν το αποδίδει.

– Να αποδοθούν τώρα οι παράνομα παρακρατημένες συνδρομές (0,20) στις συνδικαλιστικές οργανώσεις, που οφείλονται από το 2018, καθώς και τα παρακρατηθέντα από τους συνταξιούχους του ΟΑΕΕ.

– Να γίνει τώρα άμεσα πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτών στα νοσοκομεία, να ανοίξουν αυτά που έχουν κλείσει. Να δημιουργηθούν παντού δημόσιες δομές οίκων ευγηρίας.

– Να καταργηθεί η αντεργατική-αντιλαϊκή-αντιασφαλιστική νομοθεσία και η φοροληστεία.

– Να ανακεφαλαιοποιηθούν τα ασφαλιστικά ταμεία.

– Να σταματήσει κάθε εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο, εκτός της ανθρωπιστικής βοήθειας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *