Κατηγορίες

Τώρα που έφτασε ο κόμπος στο χτένι, βρέθηκαν τα χρήματα για το ΧΥΤΑ!

Έχουμε τονίσει, ουκ ολίγες φορές, δημόσια, ότι ο Δήμος διαθέτει τα απαραίτητα χρήματα για την ολοκλήρωση του έργου αποκατάστασης του ΧΥΤΑ και με δικούς του πόρους. Ενάμιση χρόνο σχεδόν τώρα, η δημοτική
αρχή – μεταξύ των άλλων εμμονών της – αρνούνταν να το παραδεχθεί, καθώς “κράταγε ταμείο” για την προεκλογική περίοδο του 2023.

Κατά την σημερινή (5-10-2022) – διά περιφοράς – συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, γίνεται αποδοχή της έκτακτης χρηματοδότησης 600.000 ευρώ, από το ΥΠΕΣ για τη συγκεκριμένη αποκατάσταση, αλλά ταυτόχρονα προστίθενται 300.000 ευρώ από το έργο «Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας» ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι και 304.798,88 ευρώ από τακτικά έσοδα του Δήμου (χρηματοδοτήσειςCOVID, μισθώματα αλυκών, ΤΑΠ κ.ά.) και γίνεται δέσμευση για τα έτη 2022-2023, με αποτέλεσμα ο προϋπολογισμός του έργου – όπως σχετικά έχουμε ενημερώσει – ανέρχεται πλέον σε 1.204.798,88 ευρώ, όπως προβλέπει το σχετικό τεχνικό δελτίο που καταρτίστηκε από τις αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες.

Η θετική μας ψήφος για την απεμπλοκή του εν λόγω έργου επιβεβαιώνει ότι αφ’ ενός χρήματα υπήρχαν στο Δήμο και αφ’ ετέρου,
εάν είχαν διατεθεί νωρίτερα, η αποκατάσταση – μέσω της συγκεκριμένης εργολαβίας – θα είχε προχωρήσει αρκετά.

Αλλά τώρα που έφτασε ο κόμπος στο χτένι και προφανώς αρχίζει η προεκλογική περίοδος, έχουμε… αναδιάταξη σχεδιασμών.

Σε κάθε περίπτωση, όποια ερμηνεία και αν δοθεί, επιταχύνετε τις όποιες διαδικασίες, μιας και οι φωτογραφίες έλαβαν (;) τέλος, αλλά η δημόσια υγεία δεν μπορεί να περιμένει και να υποφέρει από τις δικές σας ανεπάρκειες. Οι ευθύνες βαραίνουν εσάς, αποκλειστικά και μόνο στο προκείμενο. Γρήγορες και αποτελεσματικές διαδικασίες λοιπόν, ώστε το μαρτύριο των δημοτών να λάβει τέλος.

Πάνος Παπαδόπουλος
Δημοτικός Σύμβουλος
«ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *