Κατηγορίες

Έκοψε τα μαλλιά της on air η παρουσιάστρια ειδήσεων της ΕΡΤ3 – Η συμβολική κίνηση για την Αμινί [βίντεο]

Σε μία συμβολική κίνηση προχώρησε κατά τη διάρκεια του σημερινού δελτίου ειδήσεων της ΕΡΤ3 η Σύνθια Σάπικα. Θέλοντας να δείξει την συμπαράστασή της στις γυναίκες του Ιράν μετά τον θάνατο της 22χρονης Αμινί, η παρουσιάστρια της δημόσιας τηλεόρασης έκοψε τα μαλλιά της or air.

Remaining Time-0:00

Fullscreen

Mute

Συγκεκριμένα, στην αποφώνηση του δελτίου η δημοσιογράφος παρουσίασε το θέμα, λέγοντας.

“Στις 16 Σπετεμβρίου του 2022 η 22χρονη Ιρανή Μασχά Αμίνι έφυγε από τη ζωή στην Τεχεράνη ενώ βρισκόταν από κράτηση λόγω αστυνομικής βίας. Η Αμίνι συνελήφθη επειδή δεν συμμορφώθηκε με τον ενδυματολογικό κώδικα του Ισλάμ και θεωρήθηκε ότι παραβίαζε κανόνες ισλαμικής θρησκείας. Ο θάνατός της έγινε σύμβολο κατά της βίας κατά των γυναικών και προκάλεσε δεκάδες διαδηλώσεις διαμαρτυρίας αρχικά στο Ιράν και στη συνέχεια σε όλο τον κόσμο” ανέφερε αρχικά.

“Στεκόμαστε και εμείς δίπλα σε όλες τις γυναίκες στο Ιράν που αγωνίζονται καθημερινά για όσα εδώ στη Δύση είναι αυτονόητα. Γυναίκα λοιπόν, ζωή και ελευθερία” είπε η Σύνθια Σάπικα και κρατώντας ένα ψαλίδι έκοψε μία τούφα από τα μαλλιά της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πλήθος προσωπικοτήτων σε πολλές χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα, έχουν χρησιμοποιήσει αυτόν τον τρόπο προκειμένου να στηρίξουν τα δικαιώματα των γυναικών στο Ιράν.

Δείτε το βίντεο:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *