Κατηγορίες

Κ. Μητσοτάκη μήπως να φτιάξετε και μία Αστυνομία για την Αστυνομία;

Την αδυναμία που έχει στον βαθύ αυταρχισμό, τα όργανα της τάξης και τα σώματα ασφαλείας (εκτός βέβαια από την Πυροσβεστική) έχει αποδείξει επανειλημμένα στην πράξη η Κυβέρνηση της ΝΔ.

Απανωτές προσλήψεις αστυνομικών, εγκαθίδρυση Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, ίδρυση Δικαστικής Αστυνομίας, στραβά μάτια σε καταγγελίες αστυνομικής βαναυσότητας κι αυθαιρεσίας, πογκρόμ επιθέσεων, άγρια καταστολή, ατιμωρησία.

Την ίδια ώρα που οι αστυνομικοί στην χώρα μας αυξάνονται, φαίνεται πως δεν ισχύει και το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών που κατά την διάρκεια της πανδημίας βρέθηκαν να τρώνε ξύλο στις πλατείες, ενώ το μήνυμα αυταρχισμού είχε σταλθεί από πολύ νωρίς, όπως μαρτυρούσε η εισβολή στο σπίτι του και ο άγριος ξυλοδαρμός  του βραβευμένου σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ στο Κουκάκι, το 2019.

Έκτοτε, η αστυνομική καταστολή αποτέλεσε την απάντηση σε κάθε λαϊκή διεκδίκηση (Ενίσχυση του ΕΣΥ, δωρεάν παιδεία κλπ) αλλά και σε κάθε πεδίο διαχειριστικής ανεπάρκειας της Κυβέρνησης, όπως είδαμε πρόσφατα με τις πυρκαγιές: Το υπερπλεόνασμα αστυνομικών προσπάθησε να καλύψει το έλλειμμα πυροσβεστών, με άνδρες της ΕΛΑΣ να προσπαθούν με ποτιστήρια να σβήσουν φωτιές.

Όταν όσοι πληρώνονται από τους πολίτες εγκληματούν σε βάρος τους
Τώρα, μετά από σοβαρές καταγγελίες αστυνομικής αυθαιρεσίας και βαρβαρότητας, μετά τον θάνατο του Βασίλη Μάγγου λίγες ημέρες μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του από άνδρες της ΕΛΑΣ αλλά και την δολοφονία του Νίκου Σαμπάνη έπειτα από αστυνομική καταδίωξη, έχουμε ένα ακόμη περιστατικό που μαρτυρά πόσο σάπιο είναι τελικά το σύστημα καταστολής.

Μία 19χρονη κοπέλα κατήγγειλε τον βιασμό της από άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ μέσα στο ΑΤ Ομόνοιας! Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει μάλιστα, κατέγραφαν τις φρικτές πράξεις τους με κάμερα που είχαν στην στολή τους!

Ωστόσο, στο -αμαρτωλό- ΑΤ Ομόνοιας που έχει καταγγελθεί πολλάκις για την δράση των Αστυνομικών του, πολύ βολικά, φαίνεται να μην λειτουργούν οι κάμερες!


Με βάση όλη την προηγούμενη δράση της, όπου κάθε πρόβλημα που προκαλούσε την αντίδραση των πολιτών το διαχειριζόταν με περισσότερους αστυνομικούς, το πιο λογικό για την Κυβέρνηση θα ήταν να εξετάζει τώρα την ίδρυση κι εγκατάσταση μίας Αστυνομικής Αστυνομίας που θα ελέγχει την δράση των Αστυνομικών.

Με αντίστοιχα πλημμελή εκπαίδευση όπως και κατά τις προηγούμενες προσλήψεις…

Μία Αστυνομία για την αστυνομία λοιπόν με εντολή Μητσοτάκη ώστε να παταχθεί επιτέλους η εγκληματικότητα των Αστυνομικών!

Πηγή: www.rosa.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *