Κατηγορίες

Στο εδώλιο οι αστυνομικοί για τον ξυλοδαρμό του Βασίλη Μάγγου

Στο εδώλιο βρίσκονται σήμερα τρεις μόνο αστυνομικοί για τον ξυλοδαρμό του Βασίλη Μάγγου έξω από τα δικαστήρια του Βόλου από πλήθος των ανδρών της ΕΛ.ΑΣ. πριν δυόμιση χρόνια, κατά τη διάρκεια επίθεσης που εξαπέλυσαν σε διαμαρτυρία για τους συλληφθέντες της μεγάλης πορείας της προηγούμενης μέρας, ενάντια στην καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ Lafarge.

Από το πρωί έξω από τα δικαστήρια έχει συγκεντρωθεί πλήθος διαδηλωτών για να απαιτήσει να αποδοθεί Δικαιοσύνη και πραγματική τιμωρία για να μην πέσουν στα «μαλακά» οι τρεις, οι οποίοι κατηγορούνται για επικίνδυνη σωματική βλάβη.

«Δεν υπάρχει ειρήνη, χωρίς Δικαιοσύνη, δε θα ξεχαστεί τι κάναν στον Βασίλη» φωνάζουν οι συγκεντρωμένοι. Τόσο οι αλληλέγγυοι όσο και οι συγγενείς του θύματος καταγγέλλουν επιχείρηση της συγκάλυψης της υπόθεσης και εμπλοκή των αστυνομικών στον άγριο βασανισμό του και τελικά στον θάνατο του 26χρονου ακτιβιστή.

Σημειώνεται ότι η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Βόλου, που χειριζόταν τη μήνυση της οικογένειας κατά των αστυνομικών, απέρριψε το αίτημά της να συνεκδικαστούν η μήνυση που κατατέθηκε τον Ιούνιο 2021 και η συμπληρωματική μήνυση για τους υπόλοιπους αστυνομικούς που κατατέθηκε τον Ιούλιο 2022 από την οικογένεια του Βασίλη, μαζί με την αυτεπάγγελτη δίωξη που άσκησε άλλος εισαγγελέας τον Σεπτέμβριο 2021.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *