Κατηγορίες

Συνάντηση Παπαναστάση βουλευτή ΚΚΕ με τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου Μεσολογγίου

Με το Σύλλογο Εργαζομένων συναντήθηκε αντιπροσωπεία της ΤΕ με επικεφαλής τον βουλευτή Νίκο Παπαναστάση.

Τα μεγάλα άλυτα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο Μεσολογγίου «Χατζηκώστα» τέθηκαν επί τάπητος στην πρόσφατη συνάντηση που είχε κλιμάκιο της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ με επικεφαλής τον βουλευτή Νίκο Παπαναστάση, με αντιπροσωπεία του Συλλόγου Εργαζομένων στον χώρο, με επικεφαλής τον πρόεδρο Κώστα Καραγκούνη.

Όπως επισημάνθηκε από τα μέλη του ΔΣ του σωματείου, αλλά και από εργαζόμενους η κατάσταση στο νοσηλευτικό ίδρυμα συνεχώς επιδεινώνεται διαχρονικά και τα τελευταία χρόνια, με ευθύνη κυβέρνησης, υπουργείου Υγείας και 6ης ΥΠΕ.

Χαρακτηριστικά, τονίστηκε, ότι το προσωπικό αυτή τη στιγμή είναι λιγότερο και από τα όρια ασφαλείας, με μεγάλες σημαντικές ελλείψεις, όπως μόνιμου αναισθησιολόγου, με ό,τι κινδύνους αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την υγεία του λαού συνολικά στην περιοχή (και μάλιστα στον μεγαλύτερο νομό της χώρας με μεγάλες αποστάσεις), αλλά και για τους εργαζόμενους στον χώρο.

Καυτηριάστηκε ότι συνεχίζεται η λογική των «μπαλωμάτων», με τις μετακινήσεις προσωπικού από το ένα νοσηλευτικό ίδρυμα στο άλλο προκειμένου να βγαίνουν οι εφημερίες. Έτσι γιατροί μετακινούνται από το Αγρίνιο στο Μεσολόγγι, με αποτέλεσμα την αποδυνάμωση της λειτουργίας και του εκεί νοσηλευτικού ιδρύματος, αλλά και το μεγάλωμα των αδιεξόδων για τη δημόσια υγεία.

Απαιτήθηκαν άμεσα μέτρα ενίσχυσης του νοσοκομείου με το απαραίτητο προσωπικό, ώστε να μπορεί να λειτουργήσει αλλά και αυτό να εργάζεται σε ανθρώπινες συνθήκες, να σταματήσουν οι οφειλές ρεπό, αδειών κ.α.

Από την πλευρά της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ αναφορά έγινε στις έως και σήμερα παρεμβάσεις του Κόμματος, στη Βουλή και όχι μόνο, με δέσμευση για νέα Ερώτηση το αμέσως επόμενο διάστημα προς τον υπουργό Υγείας.

Κάλεσε επίσης τους εργαζόμενους και οι ίδιοι να οργανώσουν την πάλη τους, απέναντι στη λογική της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ, αλλά και των επίδοξων “σωτήρων” προηγούμενων και νέων που έχουν βρεθεί και σε κυβερνητική θέση (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ κ.ά.), έχοντας ευθύνες για την κατάσταση, δίνοντας αποφασιστική πρώτη μαζική – μαχητική απάντηση με τη συμμετοχή τους στην απεργία στις 9 Νοέμβρη, απαιτώντας άμεση επίλυση και των προβλημάτων που βιώνουν στον χώρο εργασίας τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *