Κατηγορίες

Εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου «Ο ΣΠΕΤΣΕΡΗΣ ΤΟΥ ΛΕΠΑΝΤΟ Ναύπακτος 1571» στο Μεσολόγγι

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού, Νικόλαος Κοροβέσης, σε συνεργασία με τον εκδοτικό οίκο « Αρτέον» σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Βησσαρίας Ζορμπά Ραμμοπούλου με τίτλο « Ο ΣΠΕΤΣΕΡΗΣ ΤΟΥ ΛΕΠΑΝΤΟ Ναύπακτος 1571».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 19:30 στο Κτίριο Χρυσόγελου, στην Ιερή Πόλη Μεσολογγίου.

Η Βησσαρία Ζορμπά-Ραμμοπούλου σπούδασε Φιλολογία και Αρχαιολογία, μετεκπαιδεύτηκε στα Παιδαγωγικά, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης του Πανεπιστημίου Πατρών και διδάκτωρ του Παντείου Παν/μίου. Έργα της για παιδιά και ενηλίκους βραβεύτηκαν σε Πανελλήνιους Διαγωνισμούς και κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Ψυχογιός, Κέδρος, Πατάκης, Ωκεανίδα, Aρτέον, Σαΐτης.

Το μυθιστόρημά της γλαφυρό και περιπετειώδες με εξαιρετικές αναφορές στην ιστορία της Ναυπάκτου, αλλά και της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου, με ήρωες που ξεπερνούν τις διαφορές τους εν ονόματι της πίστης στην αλήθεια και στην αγάπη μάς ταξιδεύει στις ευρωπαϊκές πόλεις που αναγεννιούνται πνευματικά, αλλά και που συνασπίζονται, για να αντιμετωπίσουν τον κοινό εχθρό που έρχεται από την Ανατολή με βασικό φόντο την τουρκοκρατούμενη Ελλάδα.

Ο Τομέας Πολιτισμού της ΠΔΕ, επιδιώκοντας την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας και την προβολή καταξιωμένων συγγραφέων, φιλοξενεί δημιουργούς που όχι μόνο εκπροσωπούν επάξια το είδος του μυθιστορήματος αλλά συνδέουν τη γραφή τους με ιστορικές καταγραφές που συνδέονται άμεσα με την τοπική ιστορία που αποκτά ευρωπαϊκές διαστάσεις, τονίζοντας την κοινή, ευρωπαϊκή, ιστορική καταγωγή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *