Κατηγορίες

«Reflect»: Η ταινία της Disney με την πρώτη plus size πρωταγωνίστρια!

Η Disney κυκλοφόρησε τη νέα της ταινία κινουμένων σχεδίων Reflect, στην οποία πρωταγωνιστεί η πρώτη ηρωίδα με παραπάνω κιλά!

Η Disney κυκλοφόρησε τη νέα της ταινία κινουμένων σχεδίων Reflect, στην οποία πρωταγωνιστεί η πρώτη ηρωίδα με παραπάνω κιλά! Επιτέλους, ένα παιδικό που αγκαλιάζει τη διαφορετικότητα και τονίζει σε όλους μας πως τα πρότυπα ομορφιάς δεν έχουν καμία σημασία.

Το Reflect είναι μέρος της σειράς ταινιών Short Circuit της Disney, οι οποίες έχουν ως επίκεντρο την εικόνα του σώματος και τη σημασία της ανάπτυξης και της προστασίας της αυτοεκτίμησης.

Είναι μια ταινία μικρού μήκους της Disney+ για «μια χορεύτρια μπαλέτου που ονομάζεται Bianca και «”παλεύει” με το ίδιο της το είδωλο στον καθρέφτη, ξεπερνώντας την αμφιβολία και τον φόβο και διοχετεύοντας προς τα έξω την εσωτερική της δύναμη και χάρη».

Στο trailer βλέπουμε την Bianca να αντιμετωπίζει προβλήματα με την αυτοπεποίθησή της στο μάθημα του μπαλέτου, όπου η δασκάλα της της λέει συνέχεια να «ρουφάει» την κοιλιά της και να τεντώνει τον λαιμό της.

Είναι ένα μήνυμα με το οποίο πολλοί από εμάς μπορούμε να σχετιστούμε: Μεγαλώνοντας, εσωτερικεύουμε τις τοξικές προσδοκίες του σώματός μας κι ενώ είναι θετικό ότι η Disney προβάλλει αυτές τις ιστορίες με αυτόν τον τρόπο τώρα, δε θα ήταν σωστό από την πλευρά μας να μην αναφέρουμε ότι χρειάστηκε πάρα πολύς χρόνος για να φτάσουμε σε ένα τέτοιο σημείο.

enallaktikidrasi.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *