Κατηγορίες

NASA: Εντυπωσιακές φωτογραφίες της Γης και της Σελήνης από διαστημόπλοιο

Η Lucy είναι η πρώτη αποστολή προς εξερεύνηση των Τρωικών αστεροειδών του Δία, ενός αρχαίου πληθυσμού αστρικών «απολιθωμάτων» που περιφέρονται γύρω από τον Ήλιο

Στον απόηχο της πολύ κοντινής πτήσης του διαστημικού σκάφους Lucy της NASA από τη Γη το περασμένο Σαββατοκύριακο, εστάλη πίσω από το διαστημικό σκάφος μια σειρά απίστευτων εικόνων.

Η Lucy είναι η πρώτη αποστολή προς εξερεύνηση των Τρωικών αστεροειδών του Δία, ενός αρχαίου πληθυσμού αστρικών «απολιθωμάτων» που περιφέρονται γύρω από τον Ήλιο στην ίδια απόσταση με τον Δία.

Για να φτάσει σε αυτούς τους μακρινούς αστεροειδείς, η τροχιά του διαστημικού σκάφους Lucy περιλαμβάνει τρεις υποβοηθήσεις γήινης βαρύτητας για να το ενισχύσει στο ταξίδι του.

Το διαστημόπλοιο Lucy της NASA κατέγραψε αυτή την εικόνα (η οποία έχει περικοπεί) της Γης στις 15 Οκτωβρίου 2022, ως μέρος μιας ακολουθίας βαθμονόμησης οργάνων σε απόσταση 380.000 μιλίων.
Στις 13 Οκτωβρίου 2022, το διαστημικό σκάφος Lucy της NASA κατέγραψε αυτή την εικόνα της Γης και της Σελήνης από απόσταση 890.000 μιλίων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *