Κατηγορίες

Απολογισμός πεπραγμένων από τον Ν. Καραπάνο ως αντιδημάρχος Πρόνοιας, Πολιτικής Προστασίας & Πολεοδομίας Δήμου Μεσολογγίου

Ο Νίκος Καραπάνος ανέλαβε το πόστο του αντιδημάρχου Οικονομικών & Διοικητικών του Δήμου Μεσολογγίου και προχωρά σε απολογισμό των πεπραγμένων του ως αντιδήμαρχος Πρόνοιας, Πολιτικής Προστασίας και  Πολεοδομίας.

Αναφέρει:

«Στο ξεκίνημα αυτής της προσπάθειας, βασική προϋπόθεση και στόχος μας ήταν και παραμένει να είμαστε χρήσιμοι. Δε θα αναφέρω για το τι  βρήκα και τι παρέλαβα. Δικαιούμαι, όμως, πιστεύω να πω τι αφήνω  φεύγοντας από Αντιδήμαρχος Πρόνοιας, Πολιτικής Προστασίας και  Πολεοδομίας  συνολικά.

Στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας ο Δήμος δοκιμάστηκε τα τελευταία 3 χρόνια από  ακραία καιρικά φαινόμενα. Είμαστε παρόντες από την πρώτη και κάθε στιγμή  συμπαραστεκόμενοι στους συμπολίτες μας, όπου και όπως μας χρειάστηκαν,  με τη διάθεση μηχανημάτων και συνεχών παρεμβάσεων , σε άμεση και διαρκή συνεργασία με οποιαδήποτε  εμπλεκόμενη υπηρεσία,  όπως, Πολιτική  Προστασία  Περιφέρειας, Πυροσβεστική υπηρεσία και οποιαδήποτε  φορέα, με αποτέλεσμα να ανταποκριθούμε επαρκώς, σε σύγκριση με το μέγεθος της καταστροφής!

Μετεστεγάστηκαν οι υπάλληλοι του Κέντρου Κοινότητας που ήταν στοιβαγμένοι μέσα σε αχανείς χώρους, με κάκιστες  συνθήκες εργασίας. Πλέον το Κέντρο Κοινότητας στεγάζεται σε χώρο καλαίσθητο και λειτουργικό και εξυπηρετεί εκατοντάδες πολίτες καθημερινά. Η δημοτική αστυνομία ανύπαρκτη, οι υπάλληλοι της ούτε καρέκλα να καθίσουν δεν είχαν , πλέον μια υπηρεσία υπολογίσιμη, μάχιμη και αποτελεσματική.

Η Πολεοδομία, σκόρπια σε διάφορα σημεία και γραφεία του δημαρχείου,  είναι έτοιμη τώρα  να συγκεντρωθεί σε έναν χώρο προσπαθώντας για το καλύτερο, παρόλη την μεγάλη έλλειψη σε εξειδικευμένο προσωπικό.

Άφησα, τέλος, το μεγάλο κεφάλαιο των αδέσποτων. Παρόλη την πολεμική και λυσσαλέα επίθεση των συμφερόντων,  παραδίδω ένα πρόγραμμα δημιουργίας καταφυγίου,  εγκεκριμένο, έτοιμο για δημοπράτηση ,αξίας 525.000 ευρώ. Καθώς και 40.000 εγκεκριμένο πρόγραμμα για υλικοτεχνική υποδομή.   Από ελάχιστα τσουβάλια, μηδαμινές στειρώσεις και παροχή ιατροφαρμακευτικής βοήθειας στα αδέσποτα του Δήμου μας, πάνω από  700 στειρώσεις  τα έτη 2020- 21- 22.  Πάνω από 8.000€ κατά   έτος ,σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη  και πάνω από 100 τσουβάλια τροφή ανά μήνα  τα τελευταία αυτά έτη. Αισθητή μείωση στους δρόμους και στις πλατείες, προσφέροντάς τους  ασφάλεια  σε έναν χώρο, που με την φιλοζωική φροντίδα, λειτουργεί με συνθήκες αξιοπρέπειας και συνθηκών καλής διαβίωσης για πάνω από 80 αδέσποτα  στην Κατοχή !

Σε όλη αυτή την προσπάθεια, δεν θα κατάφερνα τίποτα αν δεν είχα την συμπαράσταση του δημάρχου, των υπηρεσιακών υπαλλήλων του Δήμου  και των συναδέλφων αυτοδιοικητικών.

Ευχαριστώ πολύ όλους  και ιδιαίτερα τον δήμαρχο, κο Κώστα Λύρο για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε και συνεχίζει να μου δείχνει, αναθέτοντάς μου πλέον ένα νέο πόστο, ως αντιδήμαρχο Οικονομικών & Διοικητικών.

Συνεχίζουμε με αγάπη και υπερηφάνεια για τον τόπο μας!

Νίκος Καραπάνος

Αντιδήμαρχος Δήμου Ι.Π Μεσολογγίου»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *