Κατηγορίες

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλ/νίας καλεί σε συμμετοχή των απεργιακών συγκεντρώσεων

Κάλεσμα συμμετοχής στις απεργιακές συγκεντρώσεις στις 9 Νοεμβρίου, σε Αγρίνιο, Μεσολόγγι και Ναύπακτο

Οι αγρότες και κτηνοτρόφοι στο νομό, συνεχίζουμε να δίνουμε τη μάχη για την επιβίωσή μας, ενάντια στην ακρίβεια που τσακίζει το εισόδημα μας, μαζί με τους εργατοϋπαλλήλους, τους αυτοαπασχολούμενους, την νεολαία, τις γυναίκες, τους συνταξιούχους. Τον τελευταίο χρόνο αντιμετωπίζουμε μαχητικά τα προβλήματά μας, που όλο και μεγαλώνουν. Αυτό μόνο αισιοδοξία μπορεί να μας γεμίζει. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε και τώρα!

Έτσι θα αντιμετωπίσουμε το αίσχος των ανοιχτών τιμών σε μια σειρά προϊόντα μας, τις χαμηλές τιμές σε δεκάδες άλλα, όπως στην ελιά, όπου η Καλαμών θα πάει στο κόστος παραγωγής, ενώ οι κτηνοτρόφοι σφάζουν ακόμα και παραγωγικά ζώα, εξαιτίας της ακρίβειας των ζωοτροφών κλπ. Τη ζωή μας δεν τη χαραμίζουμε στην ανασφάλεια της επόμενης μέρας, στα διάφορα voucher και pass. Tην οργή και την αγανάκτηση, να την κάνουμε όπλο στα χέρια μας, για να δώσουμε εμείς λύσεις.

Ειδικά η πείρα των τελευταίων χρόνων, με το αφορολόγητο, το ακατάσχετο, ακόμα και με τα ψίχουλα της επιστροφής φόρου στο πετρέλαιο και μια σειρά άλλα, μας δείχνει ότι όλα αυτά, ήρθαν με το δικό μας ενωτικό αγώνα και μόνο. Σήμερα, δε χωρά απογοήτευση και φόβος, αντίθετα, μπορούμε και πρέπει να γίνουμε οι
πρωταγωνιστές παίρνοντας την ζωή μας στα χέρια μας.

Διεκδικούμε:
Μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο όπως δίνουν στους εφοπλιστές. Πλαφόν 0,7 λεπτά/Κwh στο αγροτικό ρεύμα, κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας και του προστίμου ρύπων. Επιδότηση των μέσων και εφοδίων και των ζωοτροφών.
Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος των παραγωγών για την φετινή χρονιά.
Τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να μας αφήνουν βιώσιμο εισόδημα να ζήσουμε τις οικογένειες μας και να συνεχίσουμε τις καλλιέργειες.
Όχι στο αίσχος των ανοιχτών τιμών. Καταγγέλλουμε την αισχροκέρδεια που γίνεται σε βάρος μας και σε βάρος όλων των καταναλωτών με τις ευλογίες των Κυβερνήσεων. Πουλάμε κάτω από το κόστος παραγωγής και τα προϊόντα μας πουλιούνται 5 ως 10 φορές ακριβότερα στα ράφια.
Άμεσες και δίκαιες αποζημιώσεις τώρα. Να αλλάξει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ, να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς τις παραγωγές μας.
Παλεύουμε με όλο τον λαό για δημόσια δωρεάν υγεία και συντάξεις αξιοπρέπειας, δωρεάν μόρφωση για τα παιδιά μας και πτυχία για να βρουν δουλειά και όχι διαβατήρια για την ανεργία ή το εξωτερικό.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση της ΝΔ! Αντί να δώσει λύσεις στα απανωτά προβλήματα του τελευταίου χρόνου, που προστέθηκαν στα προηγούμενα, κάνει πολλαπλές “φιέστες”, ρίχνοντας στάχτη στα μάτια μας, προσπαθώντας να μας αποπροσανατολίσει. Στο νομό με τα περισσότερα νερά, παραμένει χωρίς άρδευση πάνω από το 50%, με τεράστιο αντίκτυπο στην παραγωγή, ειδικά τώρα με την παρατεταμένη ξηρασία. Με την τακτική της αυτή, δείχνει το φόβο της, μπροστά στη δυσαρέσκεια και την οργή μας! Είναι πρόθυμη να δώσει λύσεις, μόνο στα προβλήματα των τραπεζών, των μεγαλεμπόρων, των βιομηχάνων του κλάδου των τροφίμων. Αυταπάτες δε χωράνε, ότι θα έρθει κάποιος «σωτήρας» να μας σώσει και δεν πρέπει να επιτρέπουμε να αποφασίζουν άλλοι για την ζωή σας.

Η ΟΑΣ στηρίζει την κινητοποίηση των Αγροτοκτηνοτροφικών Συλλόγων Βόνιτσας και Κατούνας, τη Δευτέρα 7 Νοέμβρη, 10:30πμ, στην Τράπεζα Πειραιώς στη Βόνιτσα, για την επιβίωση των κτηνοτρόφων και αγροτών της περιοχής, διεκδικώντας τα βασικά μας αιτήματα.

Με τους Αγροτικούς Συλλόγους μπροστά, την ΟΑΣ, δυναμώνοντας τον πανελλαδικό συντονισμό μας, την Πανελλαδική Επιτροπή των μπλόκων (ΠΕΜ).
Όλοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις στις 9 Νοεμβρίου, στο Αγρίνιο 10:30πμ στην κεντρική πλατεία, στο Μεσολόγγι 12:00πμ, στην πύλη του Νοσοκομείου της πόλης, στη Ναύπακτο 10 πμ, στο λιμάνι, με πολύμορφη συμμετοχή και διακριτή παρουσία θα διατρανώσουμε την θέληση μας, να μείνουμε στα χωράφια μας, στην παραγωγή μας, να ζήσουμε αξιοπρεπώς!

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *