Κατηγορίες

Τα Σωματεία ΙΚΑ και πρώην ΤΕΒΕ Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου για την 49η επέτειο του Πολυτεχνείου

Για την 49η επέτειο του Πολυτεχνείου

Τα Σωματεία Συνταξιούχων Ι.Κ.Α. και πρώην Τ.Ε.Β.Ε. του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου τιμούν την 49η επέτειο του Πολυτεχνείου και όλους αυτούς τους λαϊκούς ανώνυμους ήρωες που τα χρόνια της χούντας φυλακίστηκαν, εξορίστηκαν και βασανίστηκαν στα μπουντρούμια του ΕΑΤ-ΕΣΑ.

Μετά από 49 χρόνια τα συνθήματα του Πολυτεχνείου μένουν επίκαιρα και παράλληλα ανεκπλήρωτα. Καλούμε τα μέλη μας να δυναμώσουν την πάλη τους ενάντια στην πολιτική που μας καταδικάζει εδώ και 10 χρόνια να ζούμε μέσα στην φτωχοποίηση, με μισθούς και συντάξεις πείνας, μέσα στην ενεργειακή φτώχεια και την ακρίβεια, χωρίς ουσιαστικές δομές δημόσιας υγείας, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας περίθαλψης. Οι στιγμές που διανύουμε είναι δύσκολες και πολύ κρίσιμες. Ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι σε εξέλιξη με ό,τι συνεπάγεται αυτό για όλη την ανθρωπότητα γενικότερα και με τον κίνδυνο ενός πυρηνικού ολοκαυτώματος.

Ό,τι είμαστε μπροστά σε μεγάλα γεγονότα παγκοσμίως, δεν χωρεί πια καμία αμφιβολία. Η παγκόσμια αστάθεια είναι γενικευμένη και η οικονομική και ενεργειακή αβεβαιότητα βαθαίνει περισσότερο το ρήγμα των λαϊκών νοικοκυριών, ρίχνοντάς τους σε πλήρη φτωχοποίηση.

Η αναθεωρητική πολιτική της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και οι διαρκώς εκτοξευμένες απειλές εναντίον της Ελλάδας, η αντίθεση μεταξύ Η.Π.Α. και Κίνας για την Ταϊβάν, συνθέτουν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ και παραπέμπουν σε ένα κύκλο γεωπολιτικών εντάσεων, που μεσοπρόθεσμα θα δώσουν μεγάλα γεγονότα, τη μορφή και τον χαρακτήρα των οποίων κανείς δεν μπορεί να προδιαγράψει. Το σίγουρο είναι ότι η Ελλάδα με τις επιλογές που έχουν κάνει μέχρι τώρα όλες οι κυβερνήσεις (Βάσεις – Ν.Α.Τ.Ο. – Ε.Ε.) βρίσκεται στο κέντρο του κύκλου της γεωπολιτικής αυτής αναθεώρησης.

Μέσα σε όλα αυτά η κυβέρνηση βρίσκει ευκαιρία να ψηφίζει τις εργασιακές ανατροπές του αιώνα, με το νόμο Χατζιδάκη και παράλληλα να εφαρμόζει στο ακέραιο τον αντισυνταγματικό νόμο στο ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό νόμο Κατρούγκαλου, αυτόν που προεκλογικά είχε δεσμευτεί ότι θα καταργούσε.

Απέναντι σε όλα αυτά, εμείς οι συνταξιούχοι, είμαστε υποχρεωμένοι να βρισκόμαστε στο δρόμο του αγώνα. Να γίνουμε πρωταγωνιστές στην πάλη για την ανατροπή του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος. Να γίνουμε εμείς, μαζί με το εργατικό ταξικό κίνημα, οι πρωταγωνιστές των εξελίξεων, διεκδικώντας τα αυτονόητά μας στην ζωή, στην δουλειά και στην υγεία, δικαιώνοντας έτσι τα συνθήματα και τον αγώνα του Πολυτεχνείου.                      

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *