Κατηγορίες

Θεσσαλονίκη: Ο σκύλος μάχης που έκλεψε τις εντυπώσεις στην έκθεση πολεμικού υλικού (video)

Η αποστολή του σκύλου εφόδου μάχης είναι να εισβάλλει, να ανιχνεύει και να αιφνιδιάζει τον εχθρό σε κατοικημένες περιοχές

Ο στρατιωτικός σκύλος εφόδου μάχης της 71ης αερομεταφερόμενης ταξιαρχίας που ακούει στο όνομα Ιω έκλεψε τις εντυπώσεις στην έκθεση πολεμικού υλικού στο Γ Σώμα Στρατού, με αφορμή τη σημερινή εορτή των Ενόπλων Δυνάμεων.

Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για ένα θηλυκό βελγικό Μαλινουά. Η αποστολή του ειναι να εισβάλλει, να ανιχνεύει και να αιφνιδιάζει τον εχθρό σε κατοικημένες περιοχές.

Φέρει ειδικό εξοπλισμό, κάμερα, ασύρματο, πρώτες βοήθειες μάσκα και ειδικά παπουτσάκια, ενώ έχει ειδική εξάρτηση για καταρρίχηση ακόμη και από ελικόπτερα τύπου Σινουκ και Χιούι με τη μέθοδο ραπέλ.

Πηγή: https://www.voria.gr/article/thessaloniki-o-stratiotikos-skilos-machis-pou-entiposiase-stin-ekthesi-polemou-fotovid

Αυτή τη στιγμή ο ελληνικός στρατός διαθέτει έξι τέτοιους σκύλους, δύο έχουν οι καταδρομείς και 4 η 71η αερομεταφερόμενη ταξιαρχία που εδρεύει στο Κιλκίς.

Το σκυλί εκπαιδεύεται κάθε ημέρα σε διάφορες τακτικές. Μπορεί να εισβάλλει μαζί με την ομάδα σε κτήριο που έχει καταλάβει ο εχθρός, και να τον αιφνιδιάσει.

Πρόκειται για ένα πιλοτικό πρόγραμμα του στρατού το οποίο έχει πάρει θετικές κριτικές.

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι το σκυλί εκπαιδεύεται και δέχεται εντολές μόνο στα Αγγλικά καθώς μπορεί να συμμετέχει σε αποστολές του ΝΑΤΟ.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο:

Πηγή: https://www.voria.gr/article/thessaloniki-o-stratiotikos-skilos-machis-pou-entiposiase-stin-ekthesi-polemou-fotovid

voria.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *