Κατηγορίες

Δ.Κοτσόργιος: “Στον αέρα” το αλιευτικό καταφύγιο – Κινδυνεύουν σκάφη και άνθρωποι (φωτό)

Από την αρχή της θητείας της νέας δημοτικής αρχής είχαμε επισημάνει το σοβαρό πρόβλημα που υπήρχε με την ασφάλεια του αλιευτικού καταφυγίου το οποίο αποτελεί τον χώρο ελλιμενισμού και εξόρμησης των επαγγελματικών αλιευτικών σκαφών .

Θέσαμε υπ όψιν της τον κίνδυνο που ελλοχεύει όχι μόνο για τα αλιευτικά σκάφη αλλά και για τις ανθρώπινες ζωές αυτών που θα βρεθούν πάνω στις προβλήτες την ώρα της αποσυναρμολόγησης του.

Παρ όλα αυτά ο δήμαρχος και πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου αντί να προβεί σε ενέργειες ουσιαστικές για την διασφάλιση του μετέφερε κάποιες αλυσίδες που είχαν απομείνει από το εργοτάξιο του Δήμου στο χώρο του αλιευτικού καταφυγίου και αφού έβγαλε αρκετές φωτογραφίες, αποχώρησε εγκαταλείποντας τες στο σημείο, τρια χρόνια τώρα χωρίς καμία ενέργεια .

Λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που κυριαρχούν πλέον στην χώρα από την μετατόπιση του κλίματος, στο πλαίσιο μιας προληπτικής διαδικασίας σήμερα φέραμε ΕΜΕΙΣ οι ψαράδες επαγγελματία δύτη ο οποίος προχώρησε σε επιθεώρηση του αλιευτικού καταφυγίου .

Μετά τον ελεγχο μας ενημέρωσε ότι το αλιευτικό καταφύγιο δεν εχει πλέον κανένα αγκυροβόλι , είναι κατά την καθομιλουμένη στον αέρα, δεν παρέχει καμμιά ασφάλεια και πως με τον παραμικρό καιρό η καταστροφή θα είναι ολοσχερής, με ότι αυτό συνεπάγεται για τα επαγγελματικα αλιευτικα αλλα και για τις ανθρωπινες ζωες που θα βρεθούν στο χώρο την στιγμη εκείνη.

Ο δήμαρχος αγνόησε το πρόγραμμα των 500.000 ευρώ που υπήρχε για την συντήρηση του αλιευτικού καταφύγιου και έχασε το δικαίωμα υποβολής πρότασης με αποκλειστικά δικιά του ευθύνη .

Ο κύριος Λύρος, σαν δήμαρχος αλλά και σαν πρόεδρος του Δ.Λ.Ταμειου εχει την αποκλειστική ευθύνη για ότι συμβεί , γιατί δυο χρόνια τώρα τον έχουμε ενημερώσει σχετικά και κατ επανάληψη. Όμως έστω και αυτήν την στιγμή μπορεί να προβεί σε μια ενέργεια προσωρινής ασφάλισης του καταφυγίου ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα. Είμαστε στην διάθεση του ώστε να μπορέσουμε από κοινού να κάνουμε κάτι ώστε να αποφευχθει η καταστροφή των αλιευτικών σκαφών.

Θεωρούμε υποχρέωση μας να δημοσιοποιησουμε φωτογραφίες ώστε να καταλάβουν οι δημότες για τι πράγμα μιλάμε…

Τα συμπερασματα δικα σας …

ΚΟΤΣΟΡΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΦΟΡΟΥΜ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΔΗΜΟΥ Ι.Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *