Κατηγορίες

10 ζώα με τα οποία η φύση μας δείχνει ότι η αγάπη είναι αιώνια

Δεν υπάρχουν τόσα πολλά ζώα που μπορούν να μας δείξουν τι σημαίνει να είμαστε πραγματικά πιστοί. Μόνο περίπου το 3-5% από αυτούς έχουν σύντροφο ζωής . Και μερικά ζευγάρια έχουν ακόμη και τις δικές τους παραδόσεις σχέσεων που είναι η πιο αγνή εμφάνιση της αμοιβαίας αφοσίωσής τους.

Στην παρακάτω λίστα μοιραζόμαστε 10 από τα ζώα που είναι ευχαριστημένα με τον σύντροφό τους μέχρι το τέλος των ημερών τους:

1.Λευκοκέφαλος θαλασσαετός

Το εθνικό σύμβολο των ΗΠΑ, οι φαλακροί αετοί ζευγαρώνουν ολόκληρη τη ζωή τους με τον επιλεγμένο σύντροφό τους, παραμένοντας πιστοί μέχρι την ημέρα του θανάτου ή σε περιπτώσεις ανικανότητας. Χτίζουν και φροντίζουν τη φωλιά μαζί

2. French angelfish.

Αυτό το θαλάσσιο ψάρι ξεχωρίζει για την  πιστότητα που διατηρεί το ζευγάρι μεταξύ τους . Παρόλο που δεν φροντίζουν τα μικρά τους μόλις εκκολαφθούν, ζουν μαζί για πάντα και υπερασπίζονται ο ένας τον άλλον από επιθέσεις άλλων ψαριών.

3. Γκρίζος λύκος

Οι γκρίζοι λύκοι  σχηματίζουν μια αγέλη που αποτελείται από ένα αρσενικό, ένα θηλυκό και τους νέους τους. Είναι εξαιρετικά  πιστοί στο σύντροφό τους και προστατεύουν μέχρι θανάτου τα μικρά τους.

4. Ενυδριδίνες

Μία από τις πιο χαριτωμένες συμπεριφορές των ενυδρίδων είναι ότι κρατούν τα χέρια ενώ κοιμούνται για να αποφύγουν να χαθούν. Χωρίζουν τις οικογενειακές δουλειές τους ομοιόμορφα και μερικές φορές άλλες ενυδρίδες μπορούν ακόμη και να βοηθήσουν με τη φύλαξη παιδιών.

5. Ντικ-ντικ του Κερκ

Αυτές οι νάνοι αντιλόπες μπορεί να έχουν μικρό μέγεθος, αλλά έχουν μεγάλες καρδιές. Αν και οι συγκρούσεις είναι σπάνιες, τα αρσενικά είναι πάντα έτοιμα να πολεμήσουν για τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

6.Ιππόκαμπος 

Και οι δύο γονείς είναι πολύ υπεύθυνοι, αλλά η Μητέρα Φύση έχει μερικά κόλπα στο μανίκι της όταν πρόκειται για αυτά τα περίεργα μικρά ζώα. Σε αυτό το ζευγάρι, είναι η γυναίκα που πρέπει να εργαστεί σκληρά για να προσελκύσει έναν άνδρα. Και όταν το αρσενικό «ερωτευτεί», αυτός είναι που μενει έγκυος και μεταφέρει τα μωρά για αρκετές εβδομάδες.

7. Φρατέρκουλα του Ατλαντικού (Atlantic puffin)

Τα ατλαντικά puffins τρίβουν τα ράμφος τους, σαν να φιλιούνται. Αυτά τα μικρά πουλιά σπάνια αλλάζουν σύντροφο και κάθε χρόνο επιστρέφουν στο ίδιο μέρος για να φωλιάσουν μαζί με τους αγαπημένους τους. Μόλις η μητέρα γεννήσει ένα αυγό, το φροντίζει και ο πατέρας φέρνει φαγητό και υπερασπίζεται τη φωλιά.

8. The Copper Titi monkeys.

Οι Titis ζουν στα τροπικά δάση της Νότιας Αμερικής. Οι σχέσεις τους είναι πολύ ξεχωριστές στο ζωικό βασίλειο, επειδή συνδέονται συναισθηματικά με τους συντρόφους τους. Αγχώνονται ακόμη και όταν διαχωρίζονται. Τα ζευγάρια μένουν ακόμη μαζί μετά την εποχή του ζευγαρώματος, περνώντας τις ρομαντικές τους στιγμές καθισμένες το ένα δίπλα στο άλλο με τις ουρές τους.

9. Γκρίζος εστεμμένος γερανός

Αυτά τα πουλιά που ζουν στην Ουγκάντα ​​παίρνουν τη σχέση τους πολύ σοβαρά. Για να δείξουν τη δέσμευσή τους, 2 νεαρά ζευγάρια χορεύουν μαζί μπροστά από το κοπάδι πριν φύγουν για να φωλιάσουν.

10. Κίτρινη κονούρα

Αυτοί οι μικροί παπαγάλοι ζουν στο βορειοανατολικό τμήμα της Νότιας Αμερικής. Είναι πολύ κοινωνικοί και ζουν μαζί σε κοπάδια επικοινωνόντας με  φωνές. Πριν ξεκινήσουν μια σοβαρή σχέση, ξεκινούν να ταίζουν ο ένας τον άλλον.

porquenosemeocurrio

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *