Κατηγορίες

«Ο Χειμάρας στα τρία χρόνια ΝΔ πήρε 44 έργα από το Δημόσιο ύψους 902.000 ευρώ»

Σύμφωνα με τον Παύλο Πολάκη, στα τρία χρόνια διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας ο βουλευτής Φθιώτιδας της Ν.Δ. Θέμης Χειμάρας πήρε συνολικά 44 έργα από το Δημόσιο, συνολικού ύψους 902.000 ευρώ, αφού έκανε εικονική μεταβίβαση της εταιρείας του (τον Ιούλιο του 2019) η οποία τα προηγούμενα έξι χρόνια είχε συνάψει συμβάσεις ύψους 174.845 ευρώ.

Ο τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αναφέρει πως τα 41 έργα έγιναν με απευθείας ανάθεση και τα άλλα τρία με κλειστή διαδικασία, ενώ 29 από τις 44 συμβάσεις, συνολικού ύψους 679.372 ευρώ έγιναν με τους Δήμους Λαμίας, Αμφίκλειας και Αθηναίων, καθώς και τις Περιφέρειες Αττικής και Στερεάς Ελλάδας.

Παράλληλα, ο πρώην υπουργός καταρρίπτει τους αστείους ισχυρισμούς του κ. Χειμάρα -που δήλωσε ότι άγνοια για το ασυμβίβαστο- τονίζοντας ότι όταν ο ίδιος είχε αποκαλύψει μία απευθείας ανάθεση 10.000 ευρώ τον Ιούλιο του 2020, ο δεύτερος του ζήτησε να μην τον «κυνηγάει» γιατί υποτίθεται πως δεν γνώριζε πως απαγορεύεται και πως έφταιγαν οι υπάλληλοι του. Ό,τι δηλαδή υποστήριξε και χθες μετά την αποκάλυψη του Documento.

Τέλος, ο «γαλάζιος» βουλευτής φέρεται να απέκρυψε στο πόθεν έσχες του 2020 ότι κατέβαλε 49.500 ευρώ ως συμμετοχή σε αύξηση κεφαλαίου της εταιρείας του που έλαβε πάνω από 400.000 ευρώ σε συμβάσεις, τα οποία δεν δικαιολογείται από τις καταθέσεις του ίδιου και της συζύγου του.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Π. Πολάκη έχει ως εξής:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *