Κατηγορίες

Περιστατικά που «προβληματίζουν» σε σχολεία του Μεσολογγίου τελευταία…

Για προμήθεια και κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας μέσω πληροφοριακών συστημάτων κατ’ εξακολούθηση, για την παραγωγή του οποίου χρησιμοποιήθηκαν ανήλικα, που δεν είχαν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας τους, κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου ένας άνδρας, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Μεσολογγίου.

Ο κατηγορούμενος δεν ήταν παρών στο Δικαστήριο, αφού όπως είπαν οι συνήγοροι υπεράσπισης, αδυνατούσε να μετακινηθεί λόγω ενός ατυχήματος που είχε. Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν στην αίθουσα, ο κατηγορούμενος βρέθηκε να κατέχει φωτογραφίες ανηλίκων παιδιών κάτω των 15 ετών, αγοριών και κοριτσιών. Ωστόσο η διαδικασία εστιάστηκε στις φωτογραφίες ενός 15χρονου αγοριού, το οποίο το επίμαχο διάστημα δεν είχε συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας του, αλλά χρειαζόταν ακόμα δυο μήνες. Όπως ειπώθηκε, ο κατηγορούμενος επικοινωνούσε με το παιδί μέσω FB πείθοντάς το να του στείλει φωτογραφίες με τα γεννητικά του όργανα, γυμνές και ημίγυμνες.

Ο κατηγορούμενος μέσω των συνηγόρων του παραδέχθηκε ότι κατείχε αυτό το υλικό καθώς και φωτογραφίες άλλων παιδιών που ήταν άγνωστα, αλλά από την έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για ανηλίκους δεν αποσαφηνίστηκε για ποια παιδιά πρόκειται, αν το υλικό ήταν ακατάλληλου περιεχομένου ή όχι. Επίσης δεν αποδείχθηκε αν ο κατηγορούμενος είχε σκοπό να κάνει διακίνηση αυτού του υλικού, αφού τελικά δεν βρέθηκε αν στάλθηκε σε άλλους.

Βάσω Βήτα / aixmi-news.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *