Κατηγορίες

Βασίλης Μπρούμας: «Δασκάλα με καλάμι»

Έχουμε την ατυχία, ανάμεσα στα τόσα άλλα στον Δήμο Ι.Π.Μεσολογγίου, ακόμη και η επιθυμητή, επιζητούμενη και αναγκαία ανανέωση των ανθρώπων, με το ηλικιακό κριτήριο κατ’ αρχήν, που ασχολούνται με τα κοινά, να βγαίνει ορισμένες φορές εντελώς ”μάπα”, όπως συνέβη π.χ. στις αμέσως προηγούμενες από τις τελευταίες εκλογές.

Είναι απογοητευτικό να βλέπουμε να πάει να επαναληφθεί, τουλάχιστον σημειολογικά, και ως φάρσα φυσικά, το ίδιο φαινόμενο, που από ορισμένες πλευρές έχει την ακριβή αντιστοίχισή του – εκπληκτικό!- σε εκείνη τη χρονική περίοδο με τις τραγικές συνέπειες για τον Δήμο μας.

Βλέπουμε, δυστυχώς, άτομα πολιτικά άχρωμα, άοσμα και άγευστα, άκαπνα, κενά ουσιαστικού περιεχομένου, να παριστάνουν ακόμη και τους…σοφούς δασκάλους της πολιτικής, παραδίδοντας άτεχνα και κακόγουστα μαθήματα δεξιά κι αριστερά, χωρίς να έχουν συναίσθηση κι επίγνωση χώρου, χρόνου, ιστορίας, προσώπων και του εαυτού τους του ίδιου.

Ένα τέτοιο άτομο, χωρίς γνώση, πολιτική αντίληψη, ανάλογο ταλέντο και ικανότητες, διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στα δημοτικά πράγματα, έχοντας εμφανιστεί τελευταία με αβάσταχτη ελαφρότητα και περίσσιο θράσος ”στο άλογο καβάλα” , κι αφού πρώτα ”προόρισται”, λέει, να είναι ο νέος Χρήστος Ευαγγελάτος, – Χριστέ μου τα πάθη σου!-, δείχνει τώρα να διακατέχεται από ένα μίγμα πανικού και σύγχυσης, χωρίς να είναι κυριολεκτικά σε θέση να μοιράσει ”δυο γαϊδουριών άχυρο”, αποδεικνυόμενο ήδη ένα ανόητο πολιτικά αντιαισθητικό ”τίποτα”! Η χαρά όσων αγαπούν πολύ, πάρα πολύ, σαν το φίδι στον κόρφο τους, το Μεσολόγγι. Ευτυχώς είμαστε πολλοί, πάρα πολλοί, που έχουμε το νου μας αυτή τη φορά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *