Κατηγορίες

Όπισθεν ολοταχώς – Ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. για μείωση 20% των αντικειμενικών αξιών σε όλο τον Δήμο!

Κατά την έκτακτη (16/1/2023) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου με αφορμή αίτημα δημοτών για μείωση αντικειμενικών αξιών ακινήτων σε συγκεκριμένη περιοχή και μετά από δική μας πρόταση – η οποία δεν είχε γίνει αποδεκτή την 18/11/2022, στη βάση σχετικής νομοθετικής ρύθμισης – η Δημοτική Αρχή αναγκάστηκε να αποδεχθεί μείωση 20% της αντικειμενικής αξίας των ακινήτων σε όλο τον Δήμο!

Προς τούτο συνέβαλαν τρία πράγματα:

α) Η νέα προθεσμία υποβολής πρότασης στο Υπουργείο Οικονομικών μέχρι 20/1/2023,

β) Οι αντίστοιχες τεκμηριωμένες αποφάσεις δήμων σε όλη τη χώρα και

γ) Οι διαμαρτυρίες για πρόσθετες επιβαρύνσεις σε πράξεις δωρεών και γονικών παροχών, αυξήσεις στα δημοτικά τέλη, περικοπή οικογενειακού επιδόματος Α21, περικοπή ελάχιστον εγγυημένου εισοδήματος και κοινωνικού τιμολογίου ΔΕΗ.

Αυτό που προέχει τώρα είναι η τεκμηρίωση της πρότασης και η έγκαιρη υποβολή της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου προς το Υπουργείο. Προς τούτο μπορείτε να δείτε και τις σχετικές μας προτάσεις και ανακοινώσεις στις 18/11 και 5/12/2022 που κατατέθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο και δημοσιοποιήθηκαν.

Και μιας και μιλάτε κ. Δήμαρχε για συναινέσεις και προτάσεις, καλόν είναι ενίοτε να ακούτε και καμιά “αλογόμυγα” της τοπικής αυτοδιοίκησης, διότι εάν εσείς είστε εθισμένος σε διάλογο κωφών, τουλάχιστον οι δημότες – δημότισσές μας, έχουν τους “αισθητήρες” τους ανοιχτούς σε κάθε σοβαρή και επωφελή πρόταση…     

   Πάνος Παπαδόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος

«ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *