Κατηγορίες

“Arriverderci, φωτεινέ μας Βασίλη” o αποχαιρετισμός των Μεσολογγιτών και των ελληνοφώνων Ιταλών του Σαλέντο προς τον Βασίλη Ράπτη.

Σε βουβό και βαθειάς συγκινήσεως κλίμα, οι Μεσολογγίτες αλλά και οι ελληνόφωνοι Ιταλοί του Σαλέντο, αποχαιρέτησαν σήμερα τον Βασίλη Ράπτη.

Στην Εξόδιο Ακολουθία, που τελέστηκε στον Ι.Ν.Αγ.Παντελεήμονος Μεσολογγίου, χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Αιτωλίας & Ακαρνανίας, κ. Δαμασκηνός.

Την Διοικούσα Επιτροπή του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνοϊταλικής Φιλίας Ι.Π.ΜεσολογγίουNea Koinè“, εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος, Λευτέρης Δακαλάκης και ο Γ. Γραμματέας, Χρήστος Βλαχογιάννης, ο οποίος εξεφώνησε τον επικήδειο, μετέφεροντας και το συλλυπητήριο μήνυμα των ελληνοφώνων Ιταλών του Σαλέντο (ελληνόφωνα χωριά της Κάτω Ιταλίας) και προσωπικά του Προέδρου του Ιταλικού Πολιτιστικού ΣυλλόγουNuova Koinè“, Fernando Pensa, προς τους οικείους, με τα εξής λόγια:

“Καλέ μας Βασίλη, φωτεινέ μας Βασίλη.

Ποιος να το περίμενε πως θα έφευγες τόσο ξαφνικά;

Αφήσαμε πράγματα στην μέση. Λέγαμε για τον ζόφο που καλύπτει την πόλη μας, αλλά εσύ μιλούσες για φως, για ελπίδα. Επιστράτευες πάντα το χαμόγελο και την αισιοδοξία σου. Έλεγες πως υπάρχουν φωτεινοί άνθρωποι, που μπορούν να αλλάξουν την κατάσταση, και έδινες ελπίδα και σ’ εμάς, που νομίζαμε πως είμαστε μόνοι μας.

Η λατρεία σου ο αθλητισμός. Η εικόνα σου ήταν ο αθλητής με το χαμόγελο, που τρέχει διαρκώς. Και να που έφτασες πρόωρα στο τέρμα της διαδρομής.

Από την αρχή που σου το είπαμε ενθουσιάστηκες με την ιδέα να αποκτήσουμε επαφές με τα ελληνόφωνα του Salento. Βοήθησες τα μέγιστα να πραγματωθεί η αδελφοποίηση με την πόλη μας και το χαιρόσουνα με την ψυχή σου.

Εμείς, Βασίλη, θα συνεχίσουμε τον δρόμο που χαράξαμε, σου του υποσχόμαστε.

Να ξέρεις πως οι ελληνόφωνοι φίλοι μας στο Salento δεν μπορούν να πιστέψουν πως έφυγες έτσι, σαν αγέρας.

Ti mandono l’ultimo saluto con una lacrima amara.

Σου στέλνουν τον τελευταίο χαιρετισμό μ’ ένα πικρό δάκρυ.

Καλή αντάμωση στο φως της αιωνιότητας, φωτεινέ μας Βασίλη.

Arrivederci nella luce delleternità.”

Παρακολουθήστε στο βίντεο με τον επικήδειο:

Εκ της Διοικούσης Επιτροπής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *