Κατηγορίες

Δ. Κοτσόργιος: “Αντί για μελέτη μας παρουσίασε έκθεση ιδεών ” για το λιμάνι Μεσολογγίου

Σημερα το μεσημερι στην αιθουσα συνεδριασεων του Δ.Σ καλεσθηκαμε για να μας παρουσιαστουν οι μελετες για το θαλασσιο μετωπο του δημου και το μαστερ πλαν του λιμενος της πολης του Μεσολογιου .

Για άλλη μια φορα γιναμε θιασωτες ενός θεατρου του παραλογου με πρωταγωνιστη τον δηθεν και πολιτικα ανικανο δημαρχο .

Για άλλη μια φορα ο δηθεν δημαρχος δεν μου εδωσε το δικαιωμα να τοποθετηθω σε ένα από τα σοβαροτερα ζητηματα που αφορουν τον δημο ενώ αντιθετα εδωσε τον λογο ακομα και στον κυριο Στελιο της Αιχμης γνωστης υποστηριχτριας φυλλαδας του.

Ο ελλειμματικος δηθεν δημαρχος στην αρχη μας ειπε ότι θα μας παρουσιασουν μελετες για το θαλασσιο μετωπο του δημου , σε αντιθεση με αυτό οι κυριοι μελετητες μας παρουσιασαν μια εκθεση ιδεων και μαλιστα γραμμενη από έναν κακο μαθητη .

Μια μελετη θα πρεπει να περιλαμβανει το χωρο που θα γινει το εργο τους γειτονικους χωρους , τεχνικα στοιχεια , περιβαλλοντικα στοιχεια , στατιστικα στοιχεια , στοιχεια σκοπιμοτητας και βιωσιμοτητας και θα πρεπει να αναφερει την σχεση κοστους ωφελους χρονοδιαγραμμα και οικονομικα στοιχεια .

Τιποτα από αυτά δεν υπηρχε σημερα στη συναντηση αυτή που δεν ειχε καμια ουσια γιατι ηταν προσχηματικη ώστε να φανει ότι ο πολιτικα Ανικανος δηθεν δημαρχος κανει εργο

Κυριε Λυρο πρεπει να καταλαβετε ότι τα εργα που αφορουν το καλο του δημου πρεπει να ειναι ουσιαστικα και με στρατηγικο σχεδιασμο ωστε να παραγουν διαχρονικα υπεραξια για τον τοπο , εσυ εχεις μετατρεψει αυτό σε προσχηματικα εργα, ανουσια , με σκοπο να δημιουργησεις ψευτικη εικονα στους δημοτες ώστε να τους παρεις την ψηφο

Αγαπητοι συνδημοτες για να ειμαι συγκεκριμενος για την σημερινη συναντηση δεν ακουστικε τιποτα για το τεραστιο θαλασσιο μετωπο παρα μονο για το λιμανι και γι αυτό το λογο εχω την υποχρεωση να σας γνωστοποιησω τα παρακατω:

1) Στην παρατηρηση μου ότι στην Μ.Π.Ε που κατατεθηκε στο ΕΠΑΛ ( μελετη περιβαλλοντικων επιπτωσεων ) αναφερεται όχι το Μεσολογγι αλλα το Μενιδι εγινε πανικος και η μελετητρια σε εντονο υφος ειπε ότι εκανε κοπη πέιστ από άλλη μελετη, προφανως δεν γνωριζει ότι μια μελετη είναι εργασια πεδιου στο συγκεκριμενο χωρο και όχι αντιγραφη στοιχειων από μελετη αλλου χωρου

2) Προσπαθησαν να προσεγγισουν τις χρησεις γης στο λιμανι Μεσολογγιου χωρις χωροταξικο και όπως μας ομολογησε και ο Δηθεν δημαρχος αρκετες περιοχες φαινονται μεσα στην θαλασσα και θα υπαρχει προβλημα . Παρουσιάστηκε μια πρόχειρη δουλειά χωρις ουσιαστικο αποτελεσμα γιατι δεν μπορεις να προτεινεις χρηση γης και μετα να κανεις το χωροταξικο .

3) Προτειναν πλωτη πισινα στην περιοχη του δασιλιου και διαφορες πλωτες εξεδρες προφανως γιατι αγνοουν ότι εντός της λιμενολεκανης απαγορευεται ακομα και η αγκυροβολια ποσο δε περισσοτερο η κολυμβηση και οι πλωτές εξεδρες , αγνοουν ακομα ότι αυτό δεν ρυθμιζεται με αποφαση του Δημοτικου Λιμενικου Ταμειου αλλα με βαση τον Γενικο Κανονισμο Λιμενα .

4) Προτειναν 130 μετρα για το εμπορικο λιμανι χωρις να εχουν γνωση τι θα κανει ένα μεγαλυτερο καραβι , δεν αναφερθηκαν σε χωρο εναποθεσης εμπορευματων από τα πλοια και προσπαθησαν να μας πεισουν ότι ο χωρος του εμπορικοπυ λιμανιου θα εχει κάγκελα τα οποια θα αναδιπλωνονται ώστε να μην ενοχλουνται τα καταστηματα όταν δεν υπαρχουν καραβια αποκρυβοντας από τους δημοτες ότι στον χωρο του εμπορικου λιμανιου δεν μπορει να εισελθει κανεις χωρις ΕΙΔΙΚΗ αδεια και ότι ο χωρος είναι μονιμα ασφαλισμενος με τον Γ.Κ.Λ .

5) Ακουστηκε μαλιστα από μελετητρια ότι στην προσπαθεια να ΚΡΥΨΟΥΜΕ το κτηριο της ιχθυοσκαλας θα κανουμε αναπλαση του χωρου δειχνοντας με αυτό τον τροπο την ελλειψη σχεδιασμου και όχι προβολης των στρατηγικων χαρακτηριστικων του Μεσολογγιου ένα από τα οποια είναι και το κτηριο της Ιχθυοσκαλας που ειναι το παλιο κτηριο των καπναποθηκων που δυστιχως καποιοι που θελουν να είναι σωτηρες του τοπου δεν το ξερουν γιατι αγνοουν την ιστορια αυτου του τοπου .

6) Ο Λυρος μαλιστα ανεφερε αρκετες φορες ότι σκοπευουν στην περιοχη πισω από Αγια Ελεουσα να φτιαξουν ξενοδοχιακη μοναδα με ότι αυτό συνεπαγεται αντι να ανδειξουν τα τοπικα χαρακτηριστικα της περιοχης και πανω σε αυτά να χαραξουν την πολιτικη τους που πρεπει να ειναι πολιτικη με σχεδιασμο .

7) Ειπε ψεματα ότι εγινε διαβουλευση με φορεις και τις δημοτικες παραταξεις για αυτό που παρουσιάστηκε σημερα γιατι αν εγινε διαβουλευση να μας πει γιατι δεν ειδοποιηθηκε και η δικια μας παραταξη .

Το σημερινο θεμα θα επρεπε να εχει βγει σε διαβουλευση και να ελθει στο Δ.Σ για συζητηση και εγκριση , δυστυχως ομως στο δημο κυριαρχει η αρχη του ενός ανδρος που όχι μονο φιμωνει οποιον δεν είναι υποτελης του αλλα κλειδωνει και υπαλληλους μεσα στο δημαρχειο πιεζοντας να υπογραψουν παρανομες αποφασεις

.Αυτό που εγινε σημερα αγαπητοι συνδημοτες δεν ηταν παρουσιαση μελετων και εργων αλλα ένα θεατρο σκιων με μοναδικο πρωταγωνιστη και αυτοχειροκροτητη τον Κωστα .

Πρεπει να κατανοησει αυτος που θελει να λεγετε δημαρχος ότι κάθε διαφορετικη αποψη από την δικια του δεν είναι απαραιτητα εχθρικη . Η φιμωση που επιβαλλει του στερει την δυνατοτητα να συλλαβει ιδεες που ουτε στον υπνο του δεν φανταζεται Εχει αποτυχη σαν ανθρωπος αλλα και σαν επικεφαλης του δημου με την ταχτικη που ακολουθει .

Αγαπητοι συνδημοτες μονο μια υπηρεσια μπορει να προσφερει σημερα για να βοηθησει τον δημο και αυτή είναι να παει στο σπιτακι του να ασχοληθει με τις ελιτσες του τις σωληνες του τις βιδες του κτλ μακρια από τον δημο γιατι θα καταστρεψει τα παντα

ΚΟΤΣΟΡΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΦΟΡΟΥΜ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΔΗΜΟΥ Ι Π .ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *