Κατηγορίες

«Στη φόρα» τα ονόματα από τον Αλέξη Τσίπρα για τις παρακολουθήσεις από την ΕΥΠ στη Βουλή

Ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος χθες έλαβε στα χέρια του τον φάκελο με το πόρισμα της ΑΔΑΕ για τα πρόσωπα που έπεσαν θύμα παρακολούθησης από την ΕΥΠ του Μητσοτάκη, αφού συνάντησε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κάλεσε τον πρωθυπουργό να παραιτηθεί.

Αυτή την κρίσιμη μέρα όπου πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας, αφού θα δώσει στη Βουλή τα αποτελέσματα της έρευνας,αναμένεται να καταθέσει πρόταση μομφής, ο πρωθυπουργός φρόντισε να… τραπεί σε φυγή και να πάει στην Κρήτη, «δραπετεύοντας» στην ουσία από την πίσω πόρτα. Εν ολίγοις δεν πρόκειται να δώσει απαντήσεις για το μέγα σκάνδαλο που έχει προκαλέσει «σεισμό» στην πολιτική σκηνή και έχει διασύρει την χώρα μας σε διεθνές επίπεδο.

Ο Αλέξης Τσίπρας πριν από λίγα λεπτά στη Βουλή, τεκμηρίωσε ότι τόσο ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης, όσο και ο στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, βρισκόταν επίσημα υπό παρακολούθηση. Υπό παρακολούθηση βρισκόταν επίσης ο πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Μητσοτάκη, ναύαρχος Διακόπουλος, ο πρωην και ο νυν υπεύθυνοι εξοπλιστικών του Πενταγώνου.

«Κυρίες και κύριοι βουλευτές

Για την πατρίδα, την κοινωνία, τα πολιτικά κόμματα, τους πολίτες, έρχεται κάποτε μια κρίσιμη στιγμή, που καλούνται να πάρουν μια σαφή θέση.Να πουν το μεγάλο ΝΑΙ, ή το μεγάλο ΟΧΙ.

Σε μια τέτοια στιγμή βρισκόμαστε σήμερα. Η Ελλάδα κλυδωνίζεται μέσα στα ταραγμένα νερά της γεωστρατηγικής αστάθειας. Την κοινωνία την πολιορκεί η ανασφάλεια για το σήμερα. Και η αγωνία για το αύριο.

Και δυστυχώς, οι τύχες της κοινωνίας, της δημοκρατίας, της πατρίδας, σε μια τέτοια στιγμή, βρίσκονται στα χέρια μιας κυβέρνησης όχι μόνο ανίκανης, προσκολλημένης σε ιδιοτέλειες και συμφέροντα, αλλά και βαθιά αντιδημοκρατικής.

Και ενός πρωθυπουργού που γράφει το χρονικό μιας προαναγγελθείσας αποστασίας.

Από τους κανόνες της δημοκρατίας.

Από την ηθική της δημοκρατίας.

Από τις γραμμές και τις συντεταγμένες του κράτους δικαίου που αποτελεί θεμέλιο της δημοκρατίας.

Κανείς δεν δικαιούται να κλείνει τα μάτια και τα αφτιά μπροστά σ’ αυτό που συμβαίνει.

Γιατί αυτό που συμβαίνει δεν αφορά μόνο κάποιους έγκριτους συνταγματολόγους, ή κάποιους ιδιαίτερα ευαίσθητους για τα δημοκρατικά δικαιώματα, όπως θέλουν να το εμφανίζουν οι διάφοροι προπαγανδιστές της κυβέρνησης. Αφορά τη ζωή των ανθρώπων.

Αφορά το κλίμα και τους κανόνες μέσα στους οποίους η κοινωνία δρα και προοδεύει, αξιοποιώντας δικαιώματα κατακτημένα με αγώνες. Μας αφορά όλους.

Η ελληνική κοινωνία ζει εδώ και έξι μήνες στη δίνη των αποκαλύψεων για ασύλληπτο αριθμό υποκλοπών. Στη δίνη της πιο εκτεταμένης και βαθιάς εκτροπής από τους κανόνες δικαίου που είδε η χώρα από τη Μεταπολίτευση και μετά. Στη δίνη ενός πρωτοφανούς σκανδάλου.

Δημοσιογράφοι, ευρωβουλευτές, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, υπουργοί, επιχειρηματίες, στελέχη των ενόπλων μας δυνάμεων, έχουν ταπεινωθεί, σε «στόχους» κι έγιναν βορά ενός παράνομου, πράγματι «ρυπαρού δικτύου». Ενός εγκληματικού δικτύου που είχε όμως έδρα το ίδιο το Μέγαρο Μαξίμου και συντονιστή τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.

Τον ίδιο τον Πρωθυπουργό που οργάνωσε αυτό το δίκτυο προκειμένου να έχει στο χέρι, όχι μόνο χρήσιμες πληροφορίες για τους πολιτικούς του αντιπάλους, τους πολιτικούς του φίλους, τους οικονομικούς παράγοντες του τόπου, τη στρατιωτική ηγεσία, τους δημοσιογράφους, τους αξιωματικούς του στρατεύματος.

Αλλά και για να τους έχει στο χέρι. Να τους εκβιάζει. Να γνωρίζει τις σκέψεις, τις επιδιώξεις, τις αδυναμίες τους.

Και το δίκτυο αυτό το οργάνωσε με πολύ σοβαρό σχεδιασμό από τη πρώτη στιγμή που ανέλαβε τη διακυβέρνηση του τόπου και με πολύ σοβαρό σχεδιασμό.

Πήρε την ΕΥΠ στο γραφείο του. Τοποθέτησε Επικεφαλής της έναν δικό του άνθρωπο παρόλο που δε πληρούσε τα κριτήρια του νόμου. Άλλαξε τον νόμο, δε κόλλησε σε αυτό. Φρόντισε να τοποθετηθεί αρμόδια της ΕΥΠ εισαγγελέας η κα Βλάχου. Και έχρισε βοηθό εκπληρώσεως τον ανιψιό του, για το συντονισμό του δικτύου.

Αξιοποίησε τις σχέσεις της χώρας με άλλες χώρες με προηγμένη τεχνολογία και κατάφερε να διαθέσει σε αυτό το ρυπαρό και εγκληματικό του δίκτυο, προηγμένα τεχνολογικά συστήματα που ξεπερνάνε κάθε φαντασία. Γιατί δεν υποκλέπτουν μόνο τις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις, αλλά και κάθε στιγμή 24 ώρες το 24ωρο, αρκεί να είναι δίπλα σου το κινητό σου τηλέφωνο. Υποκλέπτει τις προσωπικές σου στιγμές, παίρνει φωτογραφίες, παίρνει βίντεο.

Εν πλήρη γνώση του έστησε μια Οργουελιανή δυστοπία. Με εκατοντάδες θύματα που έλαβαν το παγιδευμένο μήνυμα με το κακόβουλο λογισμικό. Μεταξύ αυτών ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Σπίρτζης, η κ. Γεροβασίλη, δεκάδες υπουργοί, δημοσιογράφοι, οικονομικοί παράγοντες. Και για όσους δεν άνοιγαν το κακόβουλο μήνυμα και δε μολύνονταν, υπήρχε ο άλλος δρόμος ο παραδοσιακός. Ο νομότυπος. Με τις υπογραφές και την ευγενική συνδρομή μιας εισαγγελέως που από ότι φαίνεται από τις καταθέσεις της στην Επιτροπή Θεσμών, εν πλήρη επίγνωση ότι διαπράττει κατάχρηση εξουσίας, έσπευδε να υπογράφει διαδοχικές και επαναλαμβανόμενες διατάξεις για τη παρακολούθηση όποιων της ζητούνταν και για όσο της ζητούνταν.

Ο κ. Μητσοτάκης ως εγκέφαλος και αρχηγός αυτού του εγκληματικού δικτύου, προέβη στις πράξεις αυτές διότι πέραν όλων των άλλων,διακατέχεται από μια βαθύτατη οίηση και αλαζονεία. Μεγάλωσε ως πρίγκιπας και τώρα νόμιζε ότι έγινε βασιλιάς. Και πίστεψε ότι θα είναι ισόβιος. Ότι κανείς ποτέ δε θα τον ελέγξει.

Όταν ο δημοσιογράφος Κουκάκης, τυχαία ανακάλυψε ότι παρακολουθείται, ο κ. Μητσοτάκης όχι μόνο δεν κλονίστηκε, αλλά έσπευσε να νομοθετήσει, ώστε η Ανεξάρτητη Αρχή να μην έχει δικαίωμα να τον ενημερώσει μετά το πέρας της παρακολούθησης του.

Και όταν και ο κ. Ανδρουλάκης ανακάλυψε ότι στο κινητό έγιναν απόπειρες επιμόλυνσης με το κακόβουλο λογισμικό, έστελνε τον κ. Κοντολέοντα στην Επιτροπή Θεσμών να λέει ψέματα ότι ουδέποτε η ΕΥΠ παρακολούθησε το κινητό του τηλέφωνο.

Και όταν ο Πρόεδρος της ΑΔΑΕ, ο κ. Ράμμος, με δική του επιμονή, όταν του υποδείκνυαν να μην ασχοληθεί με την υπόθεση Ανδρουλάκη, διότι η υπόθεσή του αφορά κακόβουλο λογισμικό και όχι συμβατική παρακολούθηση, υπήρξε έλεγχο στην εταιρεία κινητής τηλεφωνίας. Μόνο τότε ανακαλύφθηκε τυχαία, η επίσημη και νομότυπη παρακολούθηση Ανδρουλάκη και άνοιξε ο ασκός του Αιώλου.

Ακόμη και τότε όμως, τι έκανε ο αρχηγός του εγκληματικού δικτύου; Έριξε την ευθύνη στο βοηθό εκπληρώσεως, στον ανιψιό του, και ξεκίνησε την επιχείρηση συγκάλυψης. Και το βασικό σκάνδαλο διασταυρώθηκε με ένα ίσως ακόμα μεγαλύτερο σκάνδαλο, που αποδεικνύει όχι μόνο την ενοχή της κυβέρνησης και προσωπικά του κ. Μητσοτάκη, αλλά και την παγερή και χωρίς κανένα ενδοιασμό εκτροπή από τη δημοκρατική τάξη.

Αποδεικνύει τη νοοτροπία συμμορίας που έχει ως κανόνα δράσης της τη σιωπή, το φίμωτρο, την ομερτά.

Στην αρχή μιλήσατε για προϊόντα μυθοπλασίας, για μύθους του Αισώπου. Θέσατε υπό διωγμώ την ερευνητική δημοσιογραφία, επιστρατεύσατε τη σπίλωση και τη δολοφονία χαρακτήρων. Ύστερα, κάτω από το βάρος των αποκαλύψεων, υποχρεωθήκατε να παραδεχτείτε κάποιες υποκλοπές, όπως του κυρίου Ανδρουλάκη, τις οποίες όμως υποβάθμισε σε «παρατυπίες». Ή ακόμα χειρότερα σε νόμιμες επισυνδέσεις, που δεν έπρεπε όμως να έχουν συμβεί! Νόμιμες, αλλά υποχρεώθηκαν σε παραίτηση οι πιο έμπιστοι άνθρωποι του κυρίου Μητσοτάκη.

Και τέλος, ο ίδιος ο πρωθυπουργός έριξε όλο το βάρος της εξουσίας που του εμπιστεύτηκε ο ελληνικός λαός για να συσκοτίσει το σκάνδαλο. Και το δράμα των υποκλοπών συνοδεύτηκε από την κωμωδία της Εξεταστικής. Από τα μικρά και μεγάλα πραξικοπήματα με πρόσχημα το απόρρητο. Από την ιταμότητα της εισαγγελέως της ΕΥΠ κ. Βλάχου, που δήλωσε ότι μπορεί να υπογράφει ανέλεγκτα την παρακολούθηση ακόμα και της Προέδρου της Δημοκρατίας. Από τη ντροπιαστική «γνωμοδότηση» του εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, που ουσιαστικά επιχείρησε να απαγορεύσει στην ΑΔΑΕ να ασκήσει το έργο που το Σύνταγμα της επιτάσσει, έως τον οχετό της προπαγάνδας, που είχε στόχο να επιβάλει ως «κανονικότητα» την εκτροπή.

Όσοι λοιπόν αναρωτήθηκαν τι περιείχε ο φάκελος που κρατούσα όταν έβγαινα χθες από τα γραφεία της ΑΔΑΕ, μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρό της, τον κ. Ράμμο, ήρθε η ώρα να τους λύσω την απορία. Ο φάκελος αυτός περιείχε τα αποτελέσματα της έρευνας της ΑΔΑΕ, μετά από αίτημα που εγώ κατέθεσα στις 7/12 και εμπλούτισα κατόπιν γραπτού αιτήματος της αρχής, με μεταγενέστερο αίτημά μου στις 28/12.

Ο φάκελος λοιπόν αυτός περιέχει τα παράνομα έργα του σκοτεινού παρακράτους που έστησε ο κ. Μητσοτάκης. Το ξεγύμνωμα του παρακράτους από την πιο αρμόδια αρχή του κράτους. Περιέχει το σκοτάδι που έχουμε υποχρέωση, όλες οι δυνάμεις της δημοκρατίας, να διαλύσουμε.

Στις 28/12 λοιπόν, και ενώ ήταν γνωστό ότι στα αρχεία των παρόχων η Ανεξάρτητη Αρχή είχε ήδη βρει ευρήματα επισυνδέσεων της ΕΥΠ, πέραν του κ. Ανδρουλάκη και κ. Κουκάκη, και για τα τηλέφωνα του ευρωβουλευτή κ. Κύρτσου και του δημοσιογράφου κ. Τέλογλου,

ζήτησα επισήμως να διεξαχθεί έλεγχος από την Αρχή, ώστε να διελευκάνει αν ετέθει πράγματι σε επισύνδεση,

ο υπουργός εργασίας κ. Χατζηδάκης,

ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ κ. Φλώρος,

ο Αρχηγός ΓΕΣ κ. Λαλούσης,

ο πρώην Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας κ. Διακόπουλος

ο πρωήν και ο νυν επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης εξοπλισμών κύριοι Λάγιος και Αλεξόπουλος.

Και η απάντηση που επισήμως έλαβα στον φάκελο, ήταν έξι στα έξι. Για όλους ευρέθησαν επισυνδέσεις της ΕΥΠ του κ. Μητσοτάκη.

Επισήμως φτάσαμε αισίως τους δέκα. Των ανθρώπων που επισήμως, από την ΑΔΑΕ, υπάρχουν ευρήματα παρακολούθησής τους.

Για τον υπουργό του, τον στόχο της ΕΥΠ C5046, και κατά κόσμον Κωστή Χατζηδάκη τα ευρήματα αφορούν διατάξεις που εκδόθηκαν από τον Νοέμβρη του 2020 έως τον Μάη του 2021. Δηλαδή τον κ. Χατζηδάκη τον παρακολουθούσε η ΕΥΠ του κ. Μητσοτάκη επί 8 συνεχόμενους μήνες. Με διατάξεις που αρμόδια εισαγγελέας της ΕΥΠ υπέγραφε ανά δυο μήνες. Που σημαίνει ότι η κ. Βλάχου υπέγραψε τουλάχιστον τέσσερις διατάξεις παρακολούθησης του τότε υπουργού Ενέργειας και σήμερα Εργασίας.

Για τους, δε, στρατιωτικούς οι διατάξεις ξεκινούν από τον Ιούλιο του 2020 έως τον Μάιο του 2022. Με δυο λόγια η ΕΥΠ Μητσοτάκη άκουγε τους αρχηγούς του στρατεύματος, τον Σύμβουλο Ασφαλείας και τους επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών για δύο περίπου χρόνια. Που σημαίνει ότι η αρμόδια εισαγγελέας έχει υπογράψει δεκάδες διατάξεις για τη παρακολούθηση αξιωματικών των ενόπλων δυνάμεων ακόμη και των δύο αρχηγών.

Και το κρίσιμο ερώτημα είναι: Ποιος ο λόγος εθνικής ασφάλειας για να παρακολουθούνται οι ταγοί της εθνικής μας ασφάλειας; Ποιος ο λόγος εθνικής ασφάλειας για να παρακολουθείται ο υπουργός Ενέργειας τότε; Ήταν οι αρχηγοί του στρατεύματος επικίνδυνοι για την εθνική ασφάλεια; Ήταν ύποπτοι για κατασκοπία;

Η κ. Βλάχου, που στην επιτροπή Θεσμών μας είπε ότι έχει και αυτή, όπως και ο κ. Μητσοτάκης νόμιζε ότι έχει, ανέλεγκτη κρίση, είναι κι αυτή μέλος του ρυπαρού δικτύου που μας λέει ο κ. Οικονόμου; Και αν ναι γιατί βρίσκεται ακόμη στη θέση της;

Γιατί μια επικίνδυνη για τη δημοκρατία εισαγγελέας που κάνει κατ’ εξακολούθηση κατάχρηση εξουσίας, βρίσκεται ακόμη στη κρίσιμη αυτή θέση, με επιμονή Μητσοτάκη;

Και ενώ επισήμως έχω ζητήσει την απομάκρυνσή της από τον Νοέμβριο.

Προφανώς γιατί πράγματι είναι μέλος του ρυπαρού και εγκληματικού δικτύου και τη προστατεύει ο επικεφαλής, ο αρχηγός του εγκληματικού δικτύου, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός της χώρας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *