Κατηγορίες

Μεσολόγγι: Η παρουσίαση των εικαστικών εκθεμάτων της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (Photos)

Ο Τομέας Πολιτισμού Π.Δ.Ε. – Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας και το Κτίριο Χρυσόγελου σε συνεργασία με την Ομάδα Φιλαναγνωσίας του 2ου Λυκείου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου πραγματοποίησε την Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2023 στο ισόγειο του Κτιρίου Χρυσόγελου αποχαιρετιστήρια εκδήλωση με τίτλο «Τα σπίτια που είχα μου τα πήραν…». Αφορμή στάθηκε η ολοκλήρωση της παρουσίασης των εικαστικών εκθεμάτων είκοσι έξι σπουδαστών της Ανωτάτης Σχολής των Καλών Τεχνών, «Όταν οι καιροί σβήσαν τη φεγγοβολιά».

Ο «αποχαιρετισμός», απόλυτα εναρμονισμένος με το πνεύμα και το ιστορικό πλαίσιο της έκθεσης, περιελάμβανε την προβολή ταινίας μικρού μήκους που έφερε τον τίτλο «Από την Σμύρνη έρχομαι..», ενώ  ακούστηκαν μουσικά, κλασικά κομμάτια με βιολί και πιάνο και απαγγέλθηκαν μαρτυρίες προσφύγων που βίωσαν το τραγικό ολοκαύτωμα της Σμύρνης του 1922.  Την προσεγμένη και αισθητικά εκλεπτυσμένη εκδήλωση που επιμελήθηκε η Φιλόλογος και Υπεύθυνη της Ομάδας Φιλαναγνωσίας, Ελένη Πλακίδα είχε τη χαρά να παρακολουθήσει πλήθος κόσμου που γέμισε ασφυκτικά τον χώρο του ισογείου του Κτιρίου Χρυσόγελου. Την παρουσίαση πραγματοποίησαν οι Εικαστικοί, Γιάννης  και Αγησίλαος Ρόμπολας, Έφοροι Τέχνης του Κτιρίου Χρυσόγελου, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, Νίκος Χαντζής.

Ο Τομέας Πολιτισμού ολοκληρώνει την συνεργασία του με την Ανωτάτη Σχολή της Καλών Τεχνών, του σημαντικού αυτού Πανεπιστημιακού Φορέα της τέχνης και του πολιτισμού, συνεργαζόμενος  με δεκάδες σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που επισκέφτηκαν τον χώρο της έκθεσης, υλοποιώντας πρωτότυπες ξεναγήσεις που περιείχαν βιωματικά εργαστήρια και ψυχαγωγικές δράσεις. Η συνεργασία και η επικοινωνία μεταξύ των φορέων παιδείας και του κοινού με κομβικό σημείο συνάντησης το Κτίριο Χρυσόγελου αποτελεί πρώτιστο σκοπό και συνεχή επιδίωξη του Τομέα Πολιτισμού που πλέον εδραιώνει την πολιτιστική συνήθεια της αποχαιρετιστήριας εκδήλωσης με την λήξη της κάθε εικαστικής έκθεσης, αξιοποιώντας τοπικές πολιτιστικές ομάδες, καλλιτεχνικούς συλλόγους και φορείς .

Να υπενθυμίσουμε  ότι η εν λόγω εικαστική έκθεση υλοποιήθηκε από τους φοιτητές  και αποφοίτους των Α’, ΣΤ’ και ΙΓ’ Εργαστηρίων Ζωγραφικής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (Α.Σ.Κ.Τ.). Ειδικότερα, έλαβαν μέρος: Το Α΄  Εργαστήριο Ζωγραφικής ΑΣΚΤ, με διευθυντή τον Καθηγητή, Άγγελο Αντωνόπουλο, Κοσμήτορα της ΑΣΚΤ, οργάνωση από την  ΝτίνταΠαπαλεξάνδρου, διδάσκουσα, το ΣΤ΄ Εργαστήριο Ζωγραφικής ΑΣΚΤ, με διευθυντή τον Καθηγητή, Γιώργο Καζάζη, οργάνωση από τον  Παναγιώτη Σιάγκρη, μέλος Ε.ΔΙ.Π. και τέλος  το ΙΓ´ Εργαστήριο Ζωγραφικής ΑΣΚΤ, με διευθύντρια την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Δρ. Ερατώ Χατζησάββα, Πρόεδρο του Εικαστικού Τμήματος της ΑΣΚΤ, οργάνωση από την  Δήμητρα Χανιώτη, Μέλος Ε.ΔΙ.Π. και τον Βασίλη Παφίλη, συνεργάτη. Τα κείμενα για τα έργα του ΙΓ΄ Εργαστηρίου Ζωγραφικής  επιμελήθηκε η φοιτήτρια του θεωρητικού τμήματος της ΑΣΚΤ,  Μαρία Ιωάννα Μαραλέτου. Η επιμέλεια της έκθεσης έγινε από τον Άγγελο Αντωνόπουλο, Κοσμήτορα Α.Σ.Κ.Τ., και ο συντονισμός από την  ΝτίνταΠαπαλεξάνδρου.

Τέλος, ο Τομέας Πολιτισμού ευχαριστεί θερμά τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τους εθελοντές φωτογράφους που καλύπτουν και στηρίζουν τις δράσεις του. 

    

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *