Κατηγορίες

Ο Φορέας Ελεύθερων Πολιτών Ι.Π. Μεσολογγίου απαντά στην εφημερίδα ΠΑΛΜΟΣ

Ευχόμαστε ευτυχισμένο και δημιουργικό το 2023.

Όπως πληροφορηθήκαμε, δεν δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα σας ολόκληρη η επιστολή προς τον κ. Δήμαρχο Αγρινίου, στην οποία αναφέρονται όλα τα στοιχεία που είναι πραγματικά.

Στο φύλλο της εφημερίδας 1/10/2022 και στη στήλη «ΕΙΣ ΑΤΟΠΟΝ ΑΠΑΓΩΓΗ» ο σχολιαστής σας επέλεξε να σχολιάσει με υπονοούμενα και αρκετή δόση ειρωνείας, μόνο το θέμα που αφορά τη Μακρυνεία Μεσολογγίου, με μεγάλο κίνδυνο να δημιουργηθεί αντιπαλότητα με τους αγαπητούς κατοίκους αυτής της μεγάλης περιοχής.

Αυτός ο κίνδυνος μας υποχρεώνει να απαντήσουμε στο σχόλιό Σας και να βάλουμε τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση, χωρίς υπονοούμενα και αμφιβολίες.

1. Ο Φορέας μας δεν είναι «κάποιοι πολίτες», αλλά ένα κίνημα πολιτών που αγωνιζόμαστε για το δίκαιο και την αποκατάσταση αδικιών, όπως π.χ. την αυτονόμηση του ιστορικού Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου και στη συνέχεια την ίδρυση Πανεπιστημιακών Σχολών με τη στήριξη χιλιάδων υπογραφών κατοίκων και φίλων της πόλης μας.

2. Η Ι.Π. Μεσολογγίου δεν κάνει κανένα εμφύλιο πόλεμο αλλά βρίσκεται σε συνεχή άμυνα στον πόλεμο που δέχεται από μικροσυμφέροντα και μεγαλομανίες.

Χωρίς σεβασμό στην ιστορία, το δίκαιο και τους θεσμούς, η πρωτεύουσα του νομού Αιτωλ/νίας υφίσταται ένα πόλεμο χωρίς τέλος, με σκοπό την αφαίμαξη υπηρεσιών όπως: το Εφετείο, η Δ.Ο.Υ., η Επιθεώρηση Εργασίας, το ΚΕΠΕ, τον Ο.Τ.Ε., το Νοσοκομείο, χωρίς να υπάρχει τελειωμός.

3. Διερωτάσθε αν πρέπει να γίνει ξαναμοίρασμα Δημοτικών Διαμερισμάτων. Μα για ποιο μοίρασμα γράφετε, αφού δεν υπήρξε ποτέ. Υπήρξε κατά εγκληματικό τρόπο τριχοτόμηση και διαμελισμός της επαρχίας Μεσολογγίου και ενισχύθηκαν οι επαρχίες Τριχωνίδος και Ναυπακτίας. Οι όροι και προϋποθέσεις που έθεσε ο Καλλικράτης, τους οποίους γνωρίζετε, καταργήθηκαν κατά προκλητικό τρόπο.

4. Αναρωτιέστε αν έχουν τον πρώτο λόγο οι κάτοικοι της Μακρυνείας, τους οποίους και σεβόμαστε απεριορίστως. Άλλωστε είναι δεμένοι με την ιστορία της Ι.Π. Μεσολογγίου, όπου πολλοί Μακρυνιώτες συμμετείχαν στις πολιορκίες και στην Έξοδο, με πρώτο το Δημήτρη Μακρή.

Ασφαλώς έχουν τον πρώτο λόγο, αλλά δυστυχώς άλλοι τους σαλάγισαν μακριά από την επαρχία Μεσολογγίου στην οποία ανήκουν. Ενώ το λογικό θα ήταν να αποτελέσουν ανεξάρτητο Δήμο Μακρυνείας Μεσολογγίου, όπως έγινε με το Θέρμο Τριχωνίδος και άλλους δήμους εντός των επαρχιών τους.

Έτσι και ο ιστορικός Ζυγός θα παρέμενε στα δικαιοδοτικά όρια της επαρχίας Μεσολογγίου, όπως η ιστορία αλλά και η γεωγραφική πραγματικότητα επιτάσσουν. Μήπως αυτό δεν είναι μεγάλη αδικία που πρέπει να αποκατασταθεί;

5. Όσον αφορά στο δημοψήφισμα, που με δόση ειρωνείας, προτείνετε έπρεπε να είχε γίνει όταν γινόταν ο διαμελισμός της επαρχίας Μεσολογγίου.

Προτείνουμε όμως να γίνει έστω και σήμερα αυτό το δημοψήφισμα με τα σωστά ερωτήματα, ήτοι: Αυτόνομος Δήμος Μακρυνείας της επαρχίας Μεσολογγίου ή προσάρτηση σε άλλο δήμος χωρίς όμως την παρέμβαση πολιτικάντιδων.

Ο υπαινιγμός για ζαβολιές Σας τονίζουμε ότι οι Μεσολογγίτες δε έχουν μάθει σε ζαβολιές, γι’ αυτό ψάξτε αλλού γι’ αυτό το είδος συμπεριφορών.

Ελπίζουμε αυτή η επιστολή αποκατάστασης των πραγματικών δεδομένων θα δημοσιευθεί στην έγκριτη εφημερίδα Σας.                                  

Ι.Π. Μεσολογγίου 31/1/2023

Η Διοικούσα Επιτροπή

e-mail: [email protected]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *