Κατηγορίες

Παράσταση διαμαρτυρίας για την αξιολόγηση από τους δασκάλους στη Διεύθυνση στο Μεσολόγγι

Σε δυναμικές απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρά η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) εκφράζοντας την έντονη αντίθεση της, στην εφαρμογή της ατομικής αξιολόγησης των εκπαιδευτικών.

Ειδικότερα, η ΔΟΕ κήρυξε 24ωρη απεργία για την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου και καλεί τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις, στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Για αύριο, Δευτέρα, είναι προγραμματισμένη η Ολομέλεια των Προέδρων των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Αθήνα και ακολούθως θα πραγματοποιηθεί διαμαρτυρία στο Υπουργείο Παιδείας, “ενάντια στην αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση”.

Στην Αιτωλοακαρνανία τα σωματεία των εκπαιδευτικών συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις της ΔΟΕ. Έτσι την Τετάρτη, την ημέρα της πανεκπαιδευτικής απεργίας, τα Διοικητικά Συμβούλια των Σ.Ε.Π.Ε. Αγρινίου – Θέρμου, Μεσολογγίου, Αμφιλοχίας, Βόνιτσας και Ναυπάκτου αποφάσισαν να πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας στο Μεσολόγγι.

«Οι εκπαιδευτικοί δε φοβόμαστε την “αξιολόγηση”, δεν έχουμε κάτι να κρύψουμε, δεν αντιδρούμε γιατί δε θέλουμε να “ξεβολευτούμε” όπως λένε τα διάφορα παπαγαλάκια, αλλά γιατί θέλουμε να προστατεύσουμε το δημόσιο σχολείο, τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και των μαθητριών και τα εργασιακά των εκπαιδευτικών», τονίζει η ΔΟΕ σε σχετική της ανακοίνωση.

Όπως σημειώνεται, «οι εκπαιδευτικοί εξετάζουν κάθε μέρα κριτικά και αυτοκριτικά τη δουλειά τους, στους συλλόγους διδασκόντων ανταλλάσσουν σκέψεις και προτάσεις για να γίνει καλύτερη η σύνθετη παιδαγωγική πράξη. Αυτή ακριβώς η διαδικασία είναι που ζητάμε να στηριχθεί ουσιαστικά από το κράτος. Τα κριτήρια της αξιολόγησης, που προωθεί η κυβέρνηση, δεν έχουν καμία σχέση με αυτή την ανάγκη».

agrinioculture.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *