Κατηγορίες

Το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Αιτωλ/νίας σε ενίσχυση του συλλαλητηρίου για το Νοσοκομείο Μεσολογγίου

Το Σωματείο μας εδώ και έξι χρόνια προσπαθεί να αναδείξει τα τεράστια προβλήματα που έχουν σχέση με την λειτουργία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Φ.Υ. στο Δήμο μας και κυρίως την συστηματική υποβάθμιση του Νοσοκομείου μας από όλες διαχρονικά τις κυβερνήσεις που πέρασαν μέχρι σήμερα.

Μάλιστα γι’ αυτές τις ανησυχίες μας είχαμε ενημερώσει και τις δύο Δημοτικές Αρχές με σχετικά υπομνήματα όπου είχαν κοινοποιηθεί σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους με το αίτημα να γίνει συζήτηση προ ημερησίας διάταξης και να παρθούν μέτρα πριν είναι αργά.

Δυστυχώς οι ανησυχίες μας αυτές έμειναν μόνο στα χαρτιά. Παρ’ όλα αυτά εμείς προχωρήσαμε σε κινητοποιήσεις στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου και στην Περιφέρεια και παράλληλα ενημερώσαμε με επιστολές μας τον ίδιο τον Υπουργό και τους βουλευτές του Νομού μας.

Η απάντηση ήρθε από την κυβέρνηση με την ψήφιση του νόμου για το νέο ΕΣΥ που δυστυχώς επιβεβαιώνει τις ανησυχίες μας. Μιλώντας για το νέο ΕΣΥ γίνεται κατανοητό ότι η κυβέρνηση της Ν.Δ. πατώντας στο έδαφος που έστρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, ενισχύει και επεκτείνει την επιχειρηματική λειτουργία των δημόσιων Νοσοκομείων. Αυτό το καινούργιο σύστημα που έχει ως αρχή του την εμπορευματοποίηση της Υγείας προετοιμάζεται εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Το ό,τι δεν εφαρμόστηκε οφείλεται στην αποφασιστική και αγωνιστική στάση που έχουν δείξει οι εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία ενάντια στην πολιτική που αντιμετωπίζει την Υγεία του λαού σαν κόστος για το κράτος.

Η αξιολόγηση του συστήματος Υγείας βρίσκεται στην καρδιά του νέου ΕΣΥ και καθορίζει τον ρόλο των Υγειονομικών αλλά και το πώς να είναι και η συμπεριφορά του συστήματος απέναντι στον ασθενή και κυρίως κλείσιμο Νοσοκομείων λόγω χιλιομετρικής απόστασης, όπως είναι και το δικό μας.

Εμείς οι συνταξιούχοι με τις συνδικαλιστικές μας οργανώσεις θα σταθούμε στο πλευρό των εργαζομένων για να μπορέσουμε μαζί με το ταξικό εργατικό κίνημα να ανατρέψουμε αυτή τη βαρβαρότητα που μετατρέπει τον ασθενή σε εμπόρευμα. Θα σταθούμε εμπόδιο στην εμπορευματοποίηση της Υγείας έτσι ώστε να τεθεί η επιστημονική γνώση στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών.

Από τις ίδιες της εξελίξεις θα κληθούμε να διαλέξουμε μεταξύ ενσωμάτωσης και ανυπακοής ανάμεσα, στη βαρβαρότητα και τον πολιτισμό.

Καλούμε τα μέλη μας να ενισχύσουν με την παρουσία τους το συλλαλητήριο που θα γίνει την Τετάρτη στην κεντρική πλατεία της πόλης μας στις 15/2 και ώρα 11:30. Η οργάνωση του αγώνα μπορεί να βάλει σοβαρά εμπόδια στην εφαρμογή του νέου νόμου και να τον επιστρέψει στους εμπνευστές του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *