Κατηγορίες

Γ. Βαρεμένος: «Κοινωνικός σεισμός στο Μεσολόγγι για τη διάσωση της Δημόσιας Υγείας»

«Ένας κοινωνικός σεισμός συντάραξε το Μεσολόγγι, όπου έλαβε χώρα μία από τις μεγαλύτερες κινητοποιήσεις που έχουν γίνει ποτέ ενάντια στην μεθόδευση με στόχο την διάλυση του νοσοκομείου της πόλης και την υποβάθμιση του Ε.Σ.Υ. και της Δημόσιας Υγείας στην χώρα.

Χιλιάδες λαού πορεύθηκαν από το Νοσοκομείο προς την Κεντρική Πλατεία της πόλης, με την συμβολική συμμετοχή κάποιων τρακτέρ από μια περιοχή όπου ο αγροτικός πληθυσμός νοιώθει σταδιακά να αποκλείεται από τις παροχές της Δημόσιας Υγείας.

Όπως μου έλεγε ένας κάτοικος, ακόμη και λεφτά να έχεις, πλέον στην περιφέρεια είναι αδύνατον να επιβιώσεις σε έκτακτες περιπτώσεις, μέχρι να φθάσεις στην Αθήνα για να καταφύγεις στις υπηρεσίες των μεγάλων ιδιωτικών υγειονομικών μονάδων.

Φαντάσου τί γίνεται με εκείνους που σπρώχνονται στο κοινωνικό περιθώριο στα πλαίσια της νέας φτωχοποίησης με την έκρηξη του ενεργειακού κόστους, του κόστους στην πρωτογενή παραγωγή και την αλματώδη ακρίβεια των βασικών καταναλωτικών αγαθών. 

Ο κόσμος πλησιάζει σιγά-σιγά να πληροφορηθεί ότι η σημερινή κυβέρνηση υλοποιεί έναν πρωτοφανή στα μεταπολιτευτικά χρονικά σχεδιασμό για εκχώρηση της δημόσιας υγείας στα ιδιωτικά συμφέροντα, την στιγμή που, με τον πρόσφατο νόμο, αίρει την ιδρυτική βάση του Ε.Σ.Υ.

Η ψήφος στη Κυβέρνηση Μητσοτάκη στις επικείμενες εκλογές θα σήμαινε λευκή επιταγή στην συνέχιση ενός καταστροφικού έργου στον τομέα της Υγείας, και γι’ αυτόν τον λόγο είναι ιστορικής σημασίας».

Γιώργος Βαρεμένος
Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ.
Αναπληρωτής Τομεάρχης Υγείας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *