Κατηγορίες

Το ΜέΡΑ25 χαιρετίζει τη μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το Νοσ. Ι.Π. Μεσολογγίου 

Το ΜέΡΑ25 χαιρετίζει την μαζική και πρωτοφανή, όπως χαρακτηρίστηκε, για τα δεδομένα της περιοχής συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν στις 15 Φεβρουαρίου οι κάτοικοι για την υπεράσπιση του Νοσοκομείου Ι.Π. Μεσολογγίου.

Στη συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας συμμετείχαν μαζικά οι κάτοικοι, οι αγρότες, το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου, με τη στήριξη του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου, του Εμπορικού Συλλόγου αλλά και όλων των κοινωνικών και επαγγελματικών φορέων της περιοχής.

«Σε αυτόν τον τόπο τον ιερό μας πήρανε τα πάντα όχι και αυτό» ήταν ένα από τα συνθήματα που κυριάρχησαν στην κινητοποίηση ενάντια στη φτωχοποίηση αλλά και στην αποστέρηση του τελευταίου οχυρού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας: του δικαιώματος πρόσβασης σε δημόσια και δωρεάν υγεία.

«Τα τελευταία δέκα χρόνια γνωρίσαμε την απόλυτη υποβάθμιση στην περιοχή μας. Η ανεργία καλπάζει, οι νέοι φεύγουν και όσοι μένουμε πίσω τρώμε τις σάρκες μας», όπως χαρακτηριστικά επισημάνθηκε από τους ομιλητές.

Στο Νοσοκομείο Ι.Π. Μεσολογγίου το οποίο εξυπηρετεί περισσότερους από 80.000 κατοίκους, η υποστελέχωσή του, οι παραιτήσεις ιατρών έχουν οδηγήσει σχεδόν όλα τα τμήματα του Νοσοκομείου σε λειτουργική κατάρρευση.

«Όλα τα τμήματα της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας υγείας φυτοζωούν, με ένα προσωπικό εξουθενωμένο ψυχολογικά και σωματικά. Οι γενικές εφημερίες μοιάζουν με πεδίο μάχης ενώ το προσωπικό των νοσοκομείων κάνει καθημερινά υπερπροσπάθειες να αντεπεξέλθει στις ελλείψεις και ανάγκες των ασθενών αλλά και στις πολύωρες υπερωρίες», όπως υπογραμμίστηκε από τους ομιλητές.

Δηλωτική της απαξίωσης του δημοσίου συστήματος υγείας είναι το περιστατικό που σημειώθηκε τον περασμένο μήνα όταν περιπολικό επισκέφτηκε σπίτι γιατρού προκειμένου να την εξαναγκάσει να αναλάβει εφημερία στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου.

Τα λεγόμενα δίδυμα νοσοκομεία των περιφερειών είναι στοχοποιημένα καθώς στόχος είναι η υποβάθμισή τους σε Κέντρα Υγείας. Οι ευθύνες για αυτήν την κατάσταση είναι διαχρονικές καθώς κάθε χρόνο απομειώνεται η κρατική χρηματοδότηση για το Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

Διότι για τους πιστούς υπηρέτες των μνημονιακών και νεοφιλελεύθερων πολιτικών η υγεία δεν είναι το υπέρτατο αγαθό αλλά εμπόρευμα προς πώληση.

Για αυτό ο λαός της κάθε περιοχής οφείλει να πάρει το ζήτημα της υγείας στα χέρια του.

Το Ε.Σ.Υ. ανήκει σε όλες και όλους μας. Θα το υπερασπιστούμε από την απαξίωση και θα φροντίσουμε να ναυαγήσουν τα σχέδια ιδιωτικοποίησής του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *