Κατηγορίες

Βιωματικό Εργαστήρι σε Μεσολόγγι και Αγρίνιο με τίτλο: «Υφαίνοντας νόημα» στην Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου 2023, o Τομέας Πολιτισμού της ΠΔΕ–ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας, το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής  της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΠΕ Αιτωλ/νίας «ΟΔΥΣΣΕΑΣ»-ΟΚΑΝΑ και ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών του Δήμου Αγρινίου, σας προσκαλούν στο βιωματικό εργαστήρι με τίτλο: «Υφαίνοντας νόημα».

Το εν λόγω βιωματικό εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στις 4 και 5 Μαρτίου 2023. Οι στόχοι του εδράζονται στην αναζήτηση, αποκάλυψη και συζήτηση ευχάριστων ή δυσάρεστων ανθρώπινων εμπειριών, όπως αυτές βιώθηκαν και επέδρασαν στην ψυχή και το σώμα των συμμετεχόντων, αποτελώντας παράλληλα το «σκαλοπάτι» για τη βίωση μιας καινούριας εμπειρίας.

Οι συμμετέχουσες καλούνται να φέρουν μαζί τους ένα προσωπικό αντικείμενο συμβολικής αξίας, όπως ένα υφαντό, ένα κέντημα, ένα βραχιόλι, ένα ρούχο, ένα φυλαχτό, μία εικόνα και οποιοδήποτε άλλο αντικείμενο με ιδιαίτερο νόημα για τους ίδιους. Το συμβολικό αυτό αντικείμενο, αφού πρώτα παρουσιαστεί η ιστορία του ή η συναισθηματική του αξία από τις κατόχους του, στη συνέχεια οι ίδιες θα αποτυπώσουν, εικαστικά, όσα νιώθουν και σκέπτονται γι αυτό, καθώς αποτελεί μέρος του νοήματος και του νήματος της προσωπικής τους πορείας.

Με νήμα, λοιπόν, την «αφηγηματική» αυτή διάθεση, θα δοθεί η αφορμή για ξενάγηση σε εικαστικά έργα τέχνης στους αναφερόμενους χώρους που θα σταθούν ως έρεισμα για τη δημιουργία νέων σχεδιασμάτων, υφαίνοντας την αρχή της απεικόνισης των προσωπικών τους εμπειριών.

Συντονίστριες:

  • Ρωξάνη Γιάννου, Msc Ειδική Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας και Τέχνης 
  • Δρ Μαρία Αθανασέκου, Ιστορικός Τέχνης

Ο στόχος των εν λόγω εργαστηρίων βασίζεται στην ψυχική καταβύθιση και στην ανάδυση σκέψεων, συναισθημάτων και εμπειριών που σχετίζονται με ποικίλα βιώματα, ενώ επιδιώκεται η προσπάθεια επαναφοράς της καλής ανάμνησης, της επούλωσης κάθε τραύματος και απώλειας, μέσα από τη συμμετοχή και το «μοίρασμα» εμπειρίας, το οποίο απελευθερώνει και ανανεώνει το άτομο.

Το κοινό στο οποίο απευθύνεται αφορά όλες τις γυναίκες ανεξαρτήτου ηλικίας είτε αυτές επιθυμούν να συμμετάσχουν ατομικά είτε στο πλαίσιο της δράσης συλλόγων. Ο αριθμός των συμμετεχουσών θα μπορούσε να κυμανθεί έως σαράντα (40) άτομα, τα οποία καλούνται να δηλώσουν τη συμμετοχή τους εκ των προτέρων.

Η συμμετοχή στο βιωματικό εργαστήριο είναι δωρεάν.

Η διάρκεια του εργαστηρίου είναι τρίωρη.

Χώρος υλοποίησης:

  • ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΠΕ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ «ΟΔΥΣΣΕΑΣ»-ΟΚΑΝΑ, (Αίθουσα Εκπαίδευσης – 3ος όροφος – Φλώρας Καραπαπά 3 &Δημοτσελίου, Αγρίνιο, 2641 0 28770 & 55275) -ΣΑΒΒΑΤΟ 04.03.2023, ώρα 17:30-20:30
  •  «ΚΤΊΡΙΟ ΧΡΥΣΟΓΕΛΟΥ /ΤΟΜΕΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΔΕ» (Φρειδερίκου Κατάσου& Μιχαήλ Μακρή, Ι.Π Μεσολογγίου, τηλ 2631022081 )  ΚΥΡΙΑΚΗ, 05. 03.2023, ώρα 17:30 -20:30

Τηλέφωνο επικοινωνίας για την κράτηση θέσεων στο τηλέφωνο: 2631022081 από τις 10:00 π.μ έως 1.30 μ.μ..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *