Κατηγορίες

Τριήμερο εθνικό πένθος μετά το φρικτό δυστύχημα από τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη.

Λόγω της τραγωδίας αναβλήθηκαν οι σημερινές συνεδριάσεις της Βουλής και ειδικότερα ο κοινοβουλευτικός έλεγχος (συζήτηση επικαίρων ερωτήσεων) και σειρά συνεδριάσεων κοινοβουλευτικών επιτροπών που επεξεργάζονται τα νομοσχέδια του υπουργείου Παιδείας για τον σχολικό εκφοβισμό και του υπουργείου Δικαιοσύνης για τα τακτικά διοικητικά δικαστήρια.

Σοκαριστικές καταγγελίες: “Τα ηλεκτρονικά συστήματα δεν λειτουργούν εδώ και χρόνια”
Για αδυναμία στη λειτουργία των ηλεκτρονικών συστημάτων έκανε λόγο ο πρόεδρος των Μηχανοδηγών του ΟΣΕ. “Γίνονται όλα με ανθρώπινο παράγοντα, χειροκίνητα, manual” είπε χαρακτηριστικά.

Συνεχόμενες είναι οι πληροφορίες που έρχονται στη δημοσιότητα γύρω από το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη που έχει κοστίσει τη ζωή σε 36 ανθρώπους.


Τέμπη: «Το τρένο είχε βλάβη από πριν, γιατί τους επιβίβασαν;» καταγγέλλουν συγγενείς επιβατών


Ο πρόεδρος των Μηχανοδηγών του ΟΣΕ Κώστας Γενιδουνιάς μίλησε στην ΕΡΤ και υποστήριξε πως τα ηλεκτρονικά συστήματα δεν λειτουργούν εδώ και χρόνια.

Συγκεκριμένα, είπε: “Έχει συμβεί το αδιανόητο. Όπως όλα δείχνουν, τα δύο τρένα κινούνταν στην ίδια γραμμή. Το ένα ανέβαινε προς Θεσσαλονίκη (το Intercity) και το δεύτερο, το εμπορικό, κατέβαινε από Θεσσαλονίκη στην Αθήνα. Και όπως βλέπετε συνέβη αυτή η σύγκρουση”.

Στη συνέχεια, είπε για τα ηλεκτρονικά συστήματα: “Δεν λειτουργεί τίποτα. Γίνονται όλα με ανθρώπινο παράγοντα, χειροκίνητα, manual. Είμαστε στο manual. Αν λειτουργούσαν… Δεν λειτουργούν ούτε οι ενδείξεις, τα φωτοσήματα. Ούτε ο έλεγχος της κυκλοφορίας. Αν αυτά λειτουργούσαν, οι μηχανοδηγοί θα έβλεπαν την κόκκινη ένδειξη και τα τρένα θα σταματούσαν σε απόσταση 500 μέτρων μεταξύ τους. Το έχουμε πει επανειλημμένως, έχει μαλλιάσει η γλώσσα μας”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *