Κατηγορίες

Μουτσινάς: Πρωθυπουργέ αλλάξτε επικοινωνιολόγο – Μπορείτε να παραιτηθείτε (Video)

Τέτοιες δηλώσεις δεν είναι αυτονόητες στην χώρα που βρίσκεται στην 108η θέση παγκοσμίως στην Ελευθερία του Τύπου.

Η σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, για την οποία έγκαιρα είχαν προειδοποιήσει οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο, επιβεβαίωσε με δραματικό τρόπο μία ακόμη κρίση που βιώνει η χώρα μας, την αδυναμία των δημοσιογράφων και των ΜΜΕ να ειτελέσουν τον ρόλο τους, που είναι η άσκηση ελέγχου της εξουσίας.

Γονείς που ακόμη δεν είχαν θάψει τα παιδιά τους, άκουγαν δημοσιογράφους να κάνουν λόγο για θυσίες προκειμένου να εκσυγχρονιστεί το δίκτυο, ενώ εργαζόμενοι και συνδικαλιστές που τον προηγούμενο καιρό λοιδορούνταν για τις απεργίες τους επειδή τάχα ταλαιπωρούσαν το επιβατικό κοινό, κλήθηκαν να απαντήσουν γιατί δεν απεργούσαν!

Σήμερα, ο παρουσιαστής της ψυχαγωγικής εκπομπής του ΣΚΑΪ Νίκος Μουτσινάς, φαίνεται πως επιχείρησε να περισώσει κάτι από την χαμένη αξιοπιστία της ελληνικής δημοσιογραφίας, ο οποίος μεταξύ άλλων κάλεσε τον Πρωθυπουργό να παραιτηθεί.


Κι επειδή δυστυχώς τέτοιες δηλώσεις δεν είναι αυτονόητες στην χώρα που βρίσκεται στην 108η θέση παγκοσμίως στην Ελευθερία του Τύπου, αξίζει να τις αναφέρουμε.

«Αν δεν το αντέχετε, μπορείτε να παραιτηθείτε»


«Τώρα μιλάμε για μια καραμέλα, που λέγεται “ανθρώπινο λάθος”. Έχει χαθεί πια το μέτρο, μας λένε ό,τι να ‘ναι, τους κοιτάμε στα μάτια, υπάρχει πάντα μία “συγγνώμη”. Τρεις κυβερνήσεις, πάρα πολλοί υπουργοί, κανείς δεν ασχολήθηκε, κανείς δεν θα ασχολιόταν αν δεν γινόταν το δυστύχημα…

Μιλάμε για ένα κομμάτι που λείπει: την πρόνοια. “Ανθρώπινο λάθος” είναι που κατεβήκαμε εδώ, να φοβάσαι να βρέξει να χιονίσει, να ταξιδέψεις, συμβαίνει να ξαναφοβηθείς για τη ζωή σου. Όλα αυτά, καταλαβαίνετε, σκάνε ένα ένα. Ρε παιδιά τι γίνεται; Δεν φταίει μόνο ένας. Νιώθω ένα αδιέξοδο, παρόλα αυτά θα πρέπει κάτι να γίνει.


Τα άκουσε και ο σταθμάρχης, ο οποίος έκανε λάθος, ναι. Δεν λέμε ότι δεν έκανε λάθος, προς Θεού. Αλλά κάναμε focus σε αυτό, γιατί; “Ηλικιωμένος, γκριζομάλλης, τον βάλανε, με έξι μήνες… Μπορεί να είναι με ρουσφέτι, ναι…

Βγήκε ο πρωθυπουργός, σαν να είναι πάλι κορονοϊός, γιατί είναι ίδια φάτσα. Ο επικοινωνιολόγος πρέπει να αλλάξει. Αλλάξτε τον, πρωθυπουργέ! Βγαίνετε το ίδιο, ό,τι και να γίνει. Είτε είναι κορόνα, είτε ατύχημα, είτε βιασμοί, είναι ένα ίδιο πρόσωπο, πολύ στεναχωρημένο. Αν δεν το αντέχετε, μπορείτε να παραιτηθείτε. Όχι μόνο ο πρωθυπουργός, όλοι. Είναι ανθρώπινο να πούμε ότι δεν μπορούμε. Ας έρθει κάποιος που μπορεί…

Συμβαίνει συνεχώς. Γίνεται κάτι. Κάποιος απολύεται, κάποιος παραιτείται για να γίνει όλο το εφέ. Ο άλλος που παραιτήθηκε, επαναλαμβάνω, πάλι θα είναι στο ψηφοδέλτιο…. Και μετά ένας Πρωθυπουργός περίλυπος, χαμηλά το κεφάλι, του δίνουν κι οδηγίες πού να κοιτάει για να φαίνεται στεναχωρημένος και να λέει “αυτό έγινε και χίλια συγγνώμη”».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *