Κατηγορίες

Συλλυπητήριο μήνυμα από το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Αιτωλ/νίας στις οικογένειες θυμάτων των Τεμπών

Το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Αιτωλ/νίας εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων της τραγικής τραγωδίας των Τεμπών από τη σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών.

Ζούμε μέρες ανείπωτης θλίψης και οργής για το πως είναι δυνατόν να χάνονται ανθρώπινες ζωές με αυτόν τον τραγικό τρόπο.

Δεν χρειάζεται πολύ σκέψη για τους ενόχους. Οι ευθύνες για την κυβέρνηση είναι εγκληματικές. Αυτό γίνεται φανερό από τις πάμπολλες καταγγελίες, διαμαρτυρίες, επισημάνσεις και προειδοποιήσεις συνδικαλιστών από το χώρο των σιδηροδρομικών, για παντελή έλλειψη των απαιτούμενων συστημάτων ασφαλούς διέλευσης των αμαξοστοιχιών.

Την ιδιωτικοποίηση των σιδηροδρόμων ξεκίνησε το 2017 η τότε Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με σύμβαση παραχώρησης στη γνωστή Ιταλική εταιρεία «Hellenic Train».

Τη σύμβαση αυτή στη συνέχεια επικύρωσε η κυβέρνηση της Ν.Δ.

Το κράτος λοιπόν έχει συνέχεια, το ένα χέρι νίβει το άλλο και τα δυο τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, αδιαφορώντας πλήρως για την ασφάλεια των επιβατών.

Γι’ αυτό οι επαναλαμβανόμενες σωστές επισημάνσεις και απαιτήσεις που ακολούθησαν και μάλιστα με τα σχετικά εξώδικα, των συνδικάτων, των εργαζομένων και του λαού, που απαιτούσαν σύγχρονα μέτρα ασφαλείας με πρόσληψη προσωπικού με κατάλληλη πιστοποιημένη εκπαίδευση, πετιούνται από τους κυβερνώντες στον κάλαθο των αχρήστων και της αδιαφορίας, γιατί αυτό απαιτούν τα αιματοβαμμένα κέρδη τους. Όλοι αυτοί είναι υπόλογοι γι’ αυτή την τραγική κατάσταση και πρέπει τώρα να απολογηθούν Και να τιμωρηθούν και από τη δικαιοσύνη και προ πάντων από την συνείδηση του ελληνικού λαού.

Για να δικαιολογήσουν αυτήν την εγκληματική πολιτική, που υπηρετούν όλες διαχρονικά οι κυβερνήσεις, φτάνουν να λένε πως η μαύρη τρύπα των σιδηροδρόμων κόστιζε στο κράτος όσο η 13η σύνταξη(!) που θα την είχε γλιτώσει αν έτρεχε νωρίτερα το σχέδιο της απελευθέρωσης – ιδιωτικοποίησης των σιδηροδρομικών συγκοινωνιών.

Η στρατηγική της απελευθέρωσης τελικά ούτε μεγαλύτερη ασφάλεια προσφέρει στο λαό, ούτε φτηνότερες τιμές. Αντίθετα, στόχε έχει να θωρακίσει και να επεκτείνει την κερδοφορία των ομίλων που εκμεταλλεύονται τον σιδηρόδρομο, με τον λαό να πληρώνει όχι μόνο πανάκριβα εισιτήρια, αλλά και τις υποδομές, που η συντήρηση και η κατασκευή νέων απαιτούν τεράστια κεφάλαια.

Γι’ αυτό, απάντηση στην σημερινή επικίνδυνη κατάσταση είναι η πάλη για σιδηρόδρομο αποτελεσματικά κρατικό, ενταγμένο σε έναν ενιαίο φορέα μεταφορών που θα είναι κοινωνική ιδιοκτησία, στο πλαίσιο μιας άλλης εξουσίας, και θα λειτουργεί με κριτήριο την κάλυψη των συνδυασμένων λαϊκών αναγκών για καθολικές, φτηνές, ποιοτικές, ασφαλείς μετακινήσεις και μεταφορές.

Απαιτούμε να υπάρξει πλήρης διερεύνηση των αιτιών αυτής της τραγωδίας. Ουσιαστικά μέτρα πρόληψης και προστασίας της ζωής και της περιουσίας, σύγχρονες, φτηνές και ασφαλείς συγκοινωνίες, για ζωή και δικαιώματα με κριτήριο τις σύγχρονες δυνατότητες και ανάγκες του λαού.                   

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *