Κατηγορίες

Εξαιρετική η εκδήλωση για τον Πρωτογενή Τομέα στην Αιτωλ/νία και την κλιματική αλλαγή

Μια εξαιρετική παρουσίαση με αξιοσημείωτη προσέλευση κόσμου, σε μια ζωντανή συζήτηση με αμείωτο το ενδιαφέρον, πραγματοποιήθηκε στο Αγρίνιο την Παρασκευή 11 Μαρτίου με θέμα: «Ο Πρωτογενής Τομέας του αύριο στην Αιτωλοακαρνανία και η κλιματική αλλαγή».

Οι καλεσμένοι εισηγητές κράτησαν την συζήτηση σε υψηλό επίπεδο με τις τοποθετήσεις τους ενώ το κοινό παρακολούθησε τις τεκμηριωμένες αναλύσεις τους αλλά και τις ουσιαστικές και καίριες προτάσεις του τελευταίου εισηγητή Γρηγόρη Θεοδωράκη.

Συγκεκριμένα οι καλεσμένοι ομιλητές ήταν:

Ο καθηγητής Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Θεόφιλος Μασούρας ο οποίος αναφέρθηκε στον Γαλακτοκομικό – Κτηνοτροφικό Τομέα και τις ευθύνες του για την κλιματική αλλαγή

Η Δ/ντρια Ερευνών Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κ. Βασιλική Κοτρώνη η οποία μίλησε για τον Καιρό και την Κλιματική Αλλαγή σε Εθνικό επίπεδο αλλά και συγκεκριμένα στον νομό Αιτωλοακαρνανίας

Ο καθηγητής Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών Dr Δημήτριος Μπιλάλης ο οποίος αναφέρθηκε στην σχέση μεταξύ της Κλιματικής Μεταβολής και της Γεωργικής Ανάπτυξης στην Αιτωλοακαρνανία

Και ο απόφοιτος Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΣΔΔΑ), πρώην Γ.Γ. Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Υποψήφιος Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αιτωλοακαρνανίας κ. Γρηγόρης Θεοδωράκης ο οποίος αναφέρθηκε στον Κρίσιμο Ρόλο της Κεντρικής Διοίκησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε σχέση με την Γεωργία και την Κλιματική Αλλαγή.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας κ. Παναγιώτης Τσιχριτζής ο οποίος είναι και ένας εκ των τριών διοργανωτών, πήρε αρχικά τον λόγο και καλωσόρισε τους καλεσμένους ενώ αναφέρθηκε και στο θέμα της συζήτησης που απασχολεί έντονα τους Αγροκτηνοτροφικούς Παραγωγούς του νομού Αιτωλοακαρνανίας.

Μετά τους καλεσμένους ομιλητές, είχαν την ευκαιρία να τοποθετηθούν και να θέσουν προβληματισμό αλλά και προτάσεις ο πρώην πρόεδρος ΕΛΓΑ κ. Φάνης Κουρεμπές, οι Γεωπόνοι κ.κ. Σπύρος Κουφός και Άκης Καραντινός, ο εκπρόσωπος του επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας κ. Κώστας Μπόκας, ο Δ/ντής του ΓΟΕΒ Αιτ/νίας κ. Βλάσσης Σφυρής, ο υποψήφιος δήμαρχος Αγρινίου κ. Δημήτρης Τραπεζιώτης και οι εκπρόσωποι από το Α.Σ. Καινούργιου κ. Μάνθος Ψηλός και Σταμνάς «Αρχαία Ωλένεια» Γιώργος Μιμμής, ο Λογιστης κ. Μαρίνος Ψειμάδας κ.α.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *