Κατηγορίες

Ομόφωνο ψήφισμα κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στον Αράκυνθο

Ανακοίνωση

  1. Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους δημότες μας ότι μετά από προσπάθειες ενός μηνός, επιτέλους εισήχθη στο το Δημοτικό Συμβούλιο της 14/3/2023 το θέμα της εγκατάστασης  ανεμογεννητριών στο Αράκυνθο προς συζήτηση.

Υπερψηφίστηκε ομόφωνα το ψήφισμα το οποίο υποβάλαμε και το οποίο γνωστοποιεί την πλήρη αντίθεση του Δημοτικού Συμβουλίου  στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στον Αράκυνθο, με ότι αυτό συνεπάγεται για την τεράστια καταστροφή του περιβάλλοντος.

Το ψήφισμα όμως δεν αρκεί και θα πρέπει ο Δήμος μας να εκφράσει τεκμηριωμένα και τις αντιρρήσεις του, στην διαβούλευση που λήγει στις 23/3/2023 και σε καμία περίπτωση η προσπάθεια δεν θα πρέπει να μείνει ημιτελής.

Εάν οι ανεμογεννήτριες εγκατασταθούν στον Αράκυνθο, τότε θα πρέπει να περιμένουμε την ολική καταστροφή με την εγκατάσταση ανεμογεννητριών και σε όλη την Λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου – Αιτωλικού.

Παρακολουθούμε την κατάσταση και θα πρέπει όλοι μας να βρισκόμαστε σε διαρκή ετοιμότητα.

  • Η κυβέρνηση με νομοσχέδιο ντροπή και εν μέσω Εθνικού πένθος επεχείρησε με πολυνομοσχέδιο σκούπα και χωρίς καμία διαβούλευση να ιδιωτικοποιήσει το νερό.

Στο νομοσχέδιο αντιδρούν όλοι ασχέτως πολιτικής τοποθέτησης.

Την αντίδρασή τους έχουν εκδηλώσει, εκτός από την αντιπολίτευση, η ΚΕΔΕ, η ένωση των ΔΕΥΑ, οι τοπικές κοινωνίες, η ΔΕΥΑΜ και τα δημοτικά συμβούλια βγάζουν συνεχώς ψηφίσματα εναντίον της ιδιωτικοποίησης του νερού.

Η παράταξή μας απέστειλε στον πρόεδρο του Δ.Σ. και στον δήμαρχο  την πλήρη εισήγησή μας και σχέδιο ψηφίσματος εναντίον της ιδιωτικοποίησης για να συζητηθεί προ ημερήσιας διάταξης, στο Δ.Σ. της 14/3/2023, διότι μετά την καθολική αντίδραση, η ψήφιση του νομοσχεδίου αναβλήθηκε για την επόμενη εβδομάδα.

Δυστυχώς όμως το θέμα, αν και επείγον δεν συζητήθηκε με ευθύνη του δημάρχου και του προέδρου του δημοτικού Συμβουλίου.

Ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του.

Δημοτική παράταξη «Συμμαχία για το μέλλον»

Μεσολόγγι 15/3/2023

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *