Κατηγορίες

Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου: Δράσεις με συμβολισμούς και δυνατά μηνύματα στην Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού

Μαθητές ενώνουν τις φωνές τους για τα θύματα του ρατσισμού, των φυλετικών διακρίσεων, της ξενοφοβίας και της μισαλλοδοξίας

Η Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων εορτάζεται κάθε  χρόνο στις 21 Μαρτίου. Καθιερώθηκε το 1966 από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών σε ανάμνηση ενός τραγικού συμβάντος, που συγκλόνισε την παγκόσμια κοινή γνώμη.

Στις 21 Μαρτίου του 1960 η αστυνομία της ρατσιστικής Νοτίου Αφρικής πυροβόλησε εν ψυχρώ κατά μιας διαδήλωσης φοιτητών στην πόλη Σάρπβιλ, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 70 άνθρωποι. Οι νεαροί διαδηλωτές διαμαρτύρονταν ειρηνικά κατά των νόμων του Απαρτχάιντ, που είχε επιβάλλει το καθεστώς της λευκής μειοψηφίας στη χώρα, εφαρμόζοντας τη θεωρία της ανισότητας ανάμεσα στις φυλές.

Με αφορμή την ‘Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού, ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου διοργανώνει δυο πρωτότυπες δραστηριότητες για την ευαισθητοποίηση του κοινού και κυρίως της μαθητικής κοινότητας για να εμφυσήσουν στις παιδικές ψυχές τις αξίες του σεβασμού στη διαφορετικότητα, της ισοτιμίας και της εναντίωσης σε κάθε μορφή στοχοποίησης, περιθωριοποίησης και βίας.

Ειδικότερα τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου μας την Τρίτη 21 Μαρτίου και ώρα 10:30 π.μ. θα επισκεφτούν το 2ο Δημοτικό Σχολείο Νεοχωρίου και σε συνεργασία με την Θεατρολόγο του σχολείου κ. Κατερίνα Στρατηγάκη, θα πραγματοποιήσουν δημιουργικές και εμψυχωτικές δραστηριότητες σε μαθητές της Α’ Τάξης Δημοτικού.

Επιπλέον την 29η Μαρτίου 2023, ημέρα Τετάρτη και ώρα 11:30 π.μ., ενόψει των εορτών εξόδου θα πραγματοποιηθεί βιωματικό εργαστήριο με θέμα:

«Διαπολιτισμική Δημιουργική   Απασχόληση, Ταξιδεύοντας στο Μεσολόγγι των Ηρώων με το Σπυρίδωνα Τρικούπη» σε μαθητές του 1ου Γυμνασίου Μεσολογγίου σε συνεργασία με την Θεατρολόγο κ. Άννα Μανθάτη, του Πανεπιστημίου Πατρών στα πλαίσια του Προγράμματος «Υποστηρικτικές παρεμβάσεις σε κοινότητες Ρομά για την ενίσχυση της πρόσβασης και μείωση της εγκατάλειψης της εκπαίδευσης από παιδιά και εφήβους στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *