Κατηγορίες

Πλήρη συμπαράσταση και στήριξή στους φοιτητές της Γεωπονικής Σχολής από την Συμμαχία για το μέλλον

Δηλώνουμε την πλήρη συμπαράσταση και στήριξή μας, στους φοιτητές της Γεωπονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, η οποία τελεί υπό κατάληψη.

Είναι αδιανόητο σε μια Ευρωπαϊκή χώρα τον 21ο αιώνα να υπάρχουν Δημόσιες Πανεπιστημιακές Σχολές των οποίων οι απόφοιτοι δεν έχουν επαγγελματικά δικαιώματα και αυτά να δίνονται απλόχερα στα ιδιωτικά κολλέγια χωρίς κριτήρια, όρους  και νόμιμες προϋποθέσεις. 

Το θέμα είναι καθαρά πολιτικό και καλούμε την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας να κάνει τα αυτονόητα και όλους τους τοπικούς δήμους, βουλευτές  και φορείς, να πιέσουν  για την άμεση επίλυση του προβλήματος.

Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση τα τμήματα της Γεωπονικής στο Μεσολόγγι και το Αγρίνιο θα κλείσουν πολύ σύντομα.

Η παράταση της εκκρεμότητας αποτελεί τεράστιο πλήγμα για τους φοιτητές οι οποίοι αγωνίζονται για ένα καλύτερο μέλλον, για τις οικογένειές τους που δαπανούν χρόνο και χρήμα από το υστέρημά τους, για την μόρφωση των παιδιών τους και για τις τοπικές κοινωνίες που μέσα από μνημόνια, πανδημίες, διάλυση της υγείας, της παιδείας, των μεταφορών και της ιδιωτικοποίησης των πάντων, προσπαθούν να επιβιώσουν.

Σταματήστε να διώχνετε τα παιδιά μας μακριά από τη χώρα τους, σταματήστε να υποβαθμίζετε την δημόσια παιδεία και  να πριμοδοτείτε τα ιδιωτικά κολλέγια, επιλύστε το πρόβλημα τώρα.

Δημοτική παράταξη «Συμμαχία για το μέλλον»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *