Κατηγορίες

Σ. Διαμαντόπουλος: Ποια σοβαρή πολιτεία άραγε δημιουργεί πανεπιστήμια με αποφοίτους χωρίς δικαιώματα;

Τις τελευταίες μέρες αναδείχθηκε εκ νέου ένα πολύ σοβαρό ζήτημα που αφορά την τριτοβάθμια εκπαίδευση στην πόλη μας και τα επαγγελματικά δικαιώματα των φοιτητών που θα πάρουν το πτυχίο τους από τα γεωπονικά τμήματα. Αποκορύφωμα η σημερινή πορεία-διαμαρτυρία των σπουδαστών στην πόλη μας.

          Τούτη τη φορά ευτυχώς δεν αφορά μόνο το Μεσολόγγι το ζήτημα. Ωστόσο επιβάλλεται η παρέμβαση της πολιτείας και στην περίπτωση μας των βουλευτών για να διορθωθεί αυτή η στρέβλωση που παρατηρείται. Ποια σοβαρή πολιτεία άραγε δημιουργεί πανεπιστήμια με αποφοίτους χωρίς δικαιώματα; Καλούμε όλους τους βουλευτές να παρέμβουν άμεσα στο υπουργείο παιδείας προκαλώντας και τις κατάλληλες διορθώσεις.

Εδώ πρέπει να επισημάνουμε και πάλι το ρόλο που πρέπει να παίξει ο δήμος σε σχέση με το πανεπιστήμιο. Τόσο όσον αφορά στις υποδομές εξωτερικά του campus και τη σύνδεσή του με την πόλη όσο και σε επίπεδο αλληλεπιδράσεων είτε αυτό αφορά επιστημονική έρευνα πάνω σε θέματα που αφορούν τους δημότες αγρότες ή αλιείς, θέματα βιβλιοθήκης και γνώσεων όπως παλιότερα είχαν γίνει κοινές δράσεις, διάθεσης χώρου του πανεπιστημίου μέσα στην πόλη ή ακόμα και πολιτιστικές ή αθλητικές δράσεις.

 Είναι όλα αυτά τα οποία πρέπει να στοχεύσει και θα στοχεύσει η δική μας δημοτική αρχή την επόμενη μέρα σε συνεργασία με όσους δημότες επιθυμούν να βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση. Την ίδια στιγμή φυσικά θα δρομολογηθούν επαφές με την όποια πολιτική ηγεσία υπάρχει στις αρχές του 2024 και με τις πρυτανικές αρχές ώστε ο Δήμος πραγματικά να δείξει ότι και θέλει και χρειάζεται ένα πανεπιστήμιο στην περιοχή μας.

Διαμαντόπουλος Σπύρος

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου

Υποψήφιος Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου

Οικονομολόγος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *