Κατηγορίες

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα επαγγελματικά τους δικαιώματα οι φοιτητές της Γεωπονικής Σχολής στο Μεσολόγγι

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας από την Πύλη προς την Κεντρική Πλατεία Μεσολογγίου πραγματοποίησαν σήμερα Δευτέρα οι φοιτητές της Γεωπονικής Σχολής, διεκδικώντας τα επαγγελματικά τους δικαιώματα.

Με την στήριξη των καθηγητών τους, οι φοιτητές αρχικά συγκεντρώθηκαν στην Πύλη και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν με πανό προς την πλατεία φωνάζοντας συνθήματα. Ακολούθησε καθιστική διαμαρτυρία ενώ τέλος κατευθύνθηκαν προς τα δικαστήρια όπου και έληξε η πορεία.

Στόχος των δράσεων των φοιτητών, είναι να αναγνωριστούν τα πτυχία της πενταετούς φοίτησης τους και τα επαγγελματικά τους δικαιώματα, κάτι που δεν ισχύει ως τώρα, φέρνοντας τους έτσι σε απόγνωση, δίνοντας τους ένα αβέβαιο μέλλον και οδηγώντας τους στην ανεργία.

Μείζον θέμα είναι και η βιωσιμότητα της ίδιας της Πανεπιστημιακής Σχολής που λόγω των συνθηκών που πραναφέρθηκαν, δεν θα είναι ελκυστική για επόμενες σειρές φοιτητών και δεν θα είναι μέσα στις επιλογές τους με αποτέλεσμα σιγά σιγά να μη έχει λόγο ύπαρξης.

Να θυμίσουμε ότι οι φοιτητές της Γεωπονικής Σχολής στο Μεσολόγγι, ξεκίνησαν στις 16 Μαρτίου τον αγώνα τους, κάνοντας κατάληψη του κτιρίου και είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον δίκαιο αγώνα τους και με άλλες δράσεις στο άμεσο μέλλον.

Η ανακοίνωση τους την ημέρα έναρξης των κινητοποιήσεων έγραφε τα εξής:

“Σήμερα 16/03/23 (σ.σ. χθες), αποφασίστηκε ομόφωνα, από τους φοιτητές όλων των τμημάτων Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Πατρών με έδρα την Ι.Π. Μεσολογγίου, παρέμβαση με γενική κατάληψη του πανεπιστημιακού χώρου ως ένδειξη διαμαρτυρίας για:

  • Την άρνηση των υπεύθυνων υπουργών και της κυβέρνησης να υποβάλλουν προς ψήφιση στην βουλή την αναγνώριση του πτυχίου και της Γεωπονικής Σχολής ως 5ετούς φοίτησης, με αποτέλεσμα ανύπαρκτα επαγγελματικά δικαιώματα.

Με αυτή την αφορμή, ο πανεπιστημιακός χώρος θα παραμείνει υπό κατάληψη, έως ότου ικανοποιηθούν τα παρακάτω αιτήματα:

  • Αναγνώριση του πτυχίου ως 5ετούς φοίτησης για όλα τα τμήματα της Γεωπονικής Σχολής
  • Αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων για τους απόφοιτους των τμημάτων
  • Ένταξη των αποφοίτων στο ΓΕΩΤ.Ε.Ε.

Η διαμαρτυρία αυτή είναι το τελευταίο μέσο που διαθέτουμε μετά την αδιαφορία των αρμόδιων φορέων για το μέλλον των φοιτητριών και φοιτητών, την αδιαφορία για το μέλλον της Σχολής και της πόλης που μας φιλοξενεί.

Οι εκπρόσωποι των φοιτητών της Γεωπονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *