Κατηγορίες

Συνάντηση Κώστα Λύρου – Δαμασκηνού για «Εορτές Εξόδου» και «Επισκοπείο»

Με τον Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, κ.κ. Δαμασκηνό, συναντήθηκε σήμερα, ημέρα Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023, ο Δήμαρχος Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, Κώστας Λύρος, προκειμένου να επιτύχουν την καλύτερη συνεννόηση και συντονισμό για τις Εορτές Εξόδου.

Στα πλαίσια της συνάντησης ο Δήμαρχος και ο Μητροπολίτης επισήμαναν τον κορυφαίο εθνικό και θρησκευτικό χαρακτήρα της Επετείου της Εξόδου και συζήτησαν τις τελευταίες λεπτομέρειες για την άρτια διοργάνωση του 197ου εορτασμού.

Εν συνεχεία αναφέρθηκαν και σε άλλα ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος όπως οι διαδικασίες αποκατάστασης του Επισκοπικού Μεγάρου Μεσολογγίου, μια ειλικρινή και μακροχρόνια επιθυμία των Μεσολογγιτών.

Ο Δήμαρχος Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου εξέφρασε τη στήριξη του στο εγχείρημα της αποκατάστασης και επαναλειτουργίας του Επισκοπείου ενώ ενημέρωσε τον Μητροπολίτη για τις πρωτοβουλίες που έχει λάβει εκ μέρους του Δήμου στην κατεύθυνση αυτή μιας και η αξιοποίηση του ιστορικού αυτού κτηρίου θα χαροποιήσει πραγματικά τον λαό, τον κλήρο, τις αρχές της πόλης και του νομού μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *